Vítězství pak výběru trenéra Gottwalda vystřelil pět minut před koncem střídající žolík Surala.

„Přijel k nám soupeř, který měl jednu z posledních možností bodovat a dotáhnout se ve spodu tabulky na týmy před sebou," konstatoval kouč Kralic Ivo Gottwald.

Jeho protějška Milana Schmidta těsná porážka mrzela. „Měli jste to krásně nastartované, ale Kralice nás gólově předčily. Už třetí zápas po sobě jsme prohráli o gól," posteskl si.

Litovel přitom k vítězství a k bodovému získu nakročila opravdu výborně. Po čtvrthodině hry si vypracovala dvoubrankový náskok.

Nejprve se ve 12. minutě po pasu Schöna a následné skrumáži prosadil Petr Heinz. Chvíli nato se Dostál dopustil faulu ve vápně a rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil Martin Schön.

„Soupeř věděl, že nemáme obvyklého gólmana, a tak nás podle mě podcenil. Neměl více ze hry a my jsme se poměrně rychle dostali do vedení 2:0," popisoval Milan Schmidt, trenér Litovle.

„Brzké vedení Litovle o dva góly nás zaskočilo," přiznal Ivo Gottwald, ovšem vzápětí doplnil: „Poté se ale kluci uklidnili a začali jsme hrát kombinační fotbal."

Kraličtí převzali iniciativu a sladká odměna na sebe nenechala dlouho čekat.

V 21. minutě snížil na rozdíl jediného přesného zásahu Jakub Gottwald, který hlavičkou po centru z boku zakončil pohlednou domácí akci.Minutu nato bylo navíc vyrovnáno. Martin Kováč předvedl samostatný únik od poloviny hřiště a přidal i přesné zakončení.

Litovelští hrozili hlavně z protiútoků. Při jednom nebezpečně hlavičkoval Škoda a Schön šel dokonce sám na branku, jenže v tutovce selhal.

„Byli jsme na Kralice připravení, dobře je znám. Věděli jsme, že musíme hrát z hlubokého bloku, protože mají hodně technické mužstvo. Celý týden jsme se na ně připravovali a taktika nám i vyšla, ovšem Kralice daly více gólů, než my," hlesl litovelský kormidelník Schmidt.

„Hráli jsme otevřeně a soupeř nám chodil do brejků, ze kterých si vytvářel nebezpečné příležitosti. Nakonec ale byla naše vůle po vítězství korunována úspěchem," pochvaloval si kralický lodivod Ivo Gottwald, kterému se nadmíru vyvedlo střídaní.

V 70. minutě poslal na hrací plochu Martina Suralu a ten se mu odvděčil rozhodujícím gólem.

Nečasovu střelu po rohovém kopu v 85. minutě šikovně tečoval za záda zaskakujícího brankáře Pěrušky.Kralice tak po třígólovém obratu porazily Litovel 3:2.

FC Kralice na Hané – TJ Tatran Litovel 3:2 (2:2)

Branky: 21. Gottwald, 22. Kováč, 85. Surala – 12. Heinz, 15. z pen. Schön. Rozhodčí: Sedláček – Podhajský, Machala. ŽK: Dostál (Kralice). Diváků: 93.

Kralice: Krejčí – Novotný, Drexler, Dočkal, J. Gottwald – Martinka, Dostál (70. Surala) – Troneček (60. Horváth), Nečas, Lehký (88. Lexa) – Kováč (85. Neoral). Trenér: Ivo Gottwald.

Litovel: Pěruška – Čep, Kvapil, Spurný, Kučera – Otava, Heinz, Grossmann, Bednář – Schön, Škoda. Trenér: Milan Schmidt.

Autor: Petr Komárek