Oslavit ji mohly ve sledovaném derby proti Kralicím. Hosté se ale nedali a nečekaně zvítězili.

Domácí tým začal aktivněji a snažil se hned zkraje otevřít skóre. Do útoku se vrhal především Vodák, ale branku nedokázal ze hry vstřelit.

V osmé minutě přišel faul kralického obránce v šestnáctce. Rozhodčí nařídil penaltu a ostrostřelec Vodák nekompromisně proměnil.

To bylo ze strany Určic prakticky vše. Kraličtí se začali pozvolna dostávat do tempa a ohrožovat Nejezchlebovu bránu. Jako první to zkusil z dálky Nečas, ale mířil nad. Podobně dopadl i Lechký.

V sedmatřicáté minutě udělali hosté před určickou bránou pořádný chaos. Míč několikrát vrátili před Nejezchleba. Nakonec se k němu dostal Kopečný a srovnal na 1:1. Až do konce první části měly už navrch Kralice.

„Naši kluci působili ze začátku trochu nervózně. Z toho pramenila i ta zbytečná penalta. Naštěstí jsme šli od patnácté minuty nahoru a začali jsme být lepší než Určice. Navíc jsme ještě před koncem poločasu srovnali," popisoval úvodní dějství kouč Kralic Petr Gottwald.

Druhá polovina začala poměrně opatrným fotbalem. Nikdo se příliš nehrnul do útoku.Až po devíti minutách hry přišla první větší šance hostů. Rohový kop stačil gólman Nejezchleb vyrazit na samé hranici brankové čáry. Balon se však dostal jen k Cibulkovi, a ten tvrdě zakončil.

Kralice se překvapivě dostaly do vedení. Domácím jako by se už dál hrát nechtělo. Do šancí se probojovávali jen sporadicky.

Naopak Kraličtí stále tlačili. V samotném závěru přišla série standardních situací pro domácí tým, ale další branka už nepřišla. Kralice ovládly derby výsledkově i herně. Domácí se přesto mohli těšit z vítězství v krajském přeboru.

„Byli lepší. K tomu se nedá nic jiného říct. Hráli jsme prvních patnáct minut, pak převzali otěže a byli u všeho. Hlavně měli chuť hrát narozdíl od mých fotbalistů. My se v poslední době potýkáme s tímto způsobem hry. Máme velké problémy s koncentrací na zápas. Všichni si myslíme, že se soupeř porazí sám. Kralice byly schopné si podržet balon a věděli o sobě," posteskl si zklamaný trenér Určic Evžen Kučera.

„My přistupujeme ke každému zápasu stejně.Kluky jsem varoval, že se domácí budou chtít rozloučit s krajem výhrou před domácím publikem. Naštěstí jsme se dokázali brzo vzpamatovat. Jsem rád, že jsme to zvládli. Po poločase jsem vyhecoval kluky v šatně, protože jsem viděl, že jsme lepším týmem. Zvládli jsme to," pochvaloval si kouč Kralic Gottwald.

Určice i přes prohru uhájily celkové vítězství v krajském přeboru.

„Bohužel jaro nevyšlo nikomu. Hledáme se. Měli jsme jen pár světlých zápasů. Zvítězili jsme jen díky dvanáctibodovému náskoku z podzimu. Na jaře bychom skončili pátí šestí. Jaro nás prostě nechytlo v optimálním rozpoložení. Mužstvo se mi rozpadlo po třech neodehraných kolech. Většinou nám někdo chyběl. Nechci se na to vymlouvat. Všechny prohry, které nás letos potkaly jsme si zavinili sami," vyjmenovával příčiny těžkého jara kouč Určic Kučera.

Sokol Určice – FC Kralice na Hané 1:2 (1:1)

Branky: 8. Vodák – 33. Kopečný, 54. Cibulka. Rozhodčí: Ráb – Boháč, Křepský. ŽK: Bokůvka – Krejčí, Jamrich, Vybíhal. Diváků: 290.

Určice: Nejezchleb – Pospíšil (46. Ján), Petržela, Skopalík, Peka – Javořík (56. Holly), Hochman, Kocourek, Bokůvka – Vodák, Vaněk. Trenér: Evžen Kučera.

Kralice: Krejčí – Valtr, Dočkal, Neoral, Jamrich – Petrásek, Nečas, Vybíhal (81. Šín), Kopečný – Lechký (83. Dvořák), Cibulka. Trenér: Petr Gottwald.