Před posledním kolem není rozhodnuto ani o postupu, ani o všech sestupujících.

Začněme odspodu. Rozhodnuto je již o třech sestupujících, a ani to není konečný počet.

Vinou sestupu Hranic a Velkých Losin z divize je letošní sestupová matematika doslova vražedná a tak trio Šternberk, Leština, Bělotín doplní jeden z dvojice Určice, Štíty.

Nováčkovi ze Štítů, který v posledním kole hraje doma s Litovlí, stačí k záchraně remíza, protože má na Určice k dobru tři body.

Určická naděje žije díky výhře ve středeční dohrávce s Bělotínem a lepším vzájemným zápasům s jediným konkurentem. Zachrání se však pouze v případě vítězství nad HFK Olomouc a současné prohry Štítů.

Proti mužstvu z Prostějovska hovoří také fakt, že ačkoliv ke klíčovému zápasu nastoupí doma, jejich soupeř bude mít o motivaci také řádně postaráno.

Junioři HFK o minulém víkendu porazili doma Mohelnici, vyhoupli se do čela tabulky a zvládli i těžkou středeční dohrávku v Kralicích. Báječné jaro s jedinou porážkou tak mohou završit v posledním kole postupem do divize.

Před závěrečným dějstvím mají Olomoučané náskok dvou bodů před Mohelnicí.

Horší vzájemné zápasy (0:2 a 2:1) znamenají, že HFK musí k jistotě postupu zvítězit. Pak se nebude muset ohlížet na výsledek duelu Mohelnice s Leštinou.

Rozhodnuto není ani na nižších úrovních. Ve skupině A v I. B třídě dojde na finále jako hrom. Vedoucí Tovačov v posledním kole přivítá o bod druhé Horní Moštěnice a obě mužstva si to tak v přímém souboji rozdají o postup.

Top šlágry:

KRAJSKÝ PŘEBOR

Určice – 1. HFK Olomouc B, sobota 16.30
domácí o záchranu, hosté o postup

I. B TŘÍDA, SKUPINA A

Tovačov – Hor. Moštěnice, neděle 16.30
přímý souboj o postup