Oboustranně opatrné utkání se vyznačovalo zajištěnou obranou a vyčkáváním chyby soupeře. Ta se v prvním poločase nenaskytla, a tak fotbalisté odcházeli do kabin za stavu 0:0. Skóre změnil až v druhé polovině Cetkovský, který po standartní situaci hlavou uklidil míč do hněvotínské brány. Naopak konický brankář Kmecík se předvedl při likvidaci Zapletalova úniku a nakonec udržel čisté konto.

„Máme tři body, ty jsme potřebovali, takže jsme spokojeni s průběhem hry a hlavně s výsledkem," ohodnotil hru svých svěřenců konický trenér Roman Jedlička.

„První poločas se moc bránilo a ve druhém když jsme se začali rozjíždět, tak přišel ten gól hlavou. Celkově máme problém dát branku. Zapletal nedal únik a pak už nebylo moc šancí. Bohužel jsme nebodovali už v třetím zápase za sebou," posteskl si po utkání hněvotínský trenér Radek Šindelář, který logicky nebyl příliš spokojen.

Konice se díky vítězství posunula na třetí místo. Hněvotín o jednu příčku klesl na pozici třináctou.

SOKOL KONICE – FC HNĚVOTÍN 1:0 (0:0)

Branky: 77. Cetkovský. Rozhodčí: Slabý, Štětka, Křepský. ŽK: Novák. Diváků: 80.

Konice: Kmecik –Rus, Cetkovský, Řehák, Růžička – Dostál, Bednář, Klobáska, Schön – Směták, Novotný. Trenér: Roman Jedlička.

Hněvotín: Běhalík- Dokoupil, Zamykal, Chabičovský, Novák- Zapletal (72. Němeček), Kawij (82. Křižan), Skoumal, Láner, Veselský- Šulc (74. Duda) Trenér: Radek Šindelář.

Autor: LUKÁŠ HORÁK