Jeho misi má nyní dokočnit tandem složený z dosavadního vedoucího konické mládeže Romana Jedličky a zkušeného obránce Radka Řeháka, dosud aktivního hráče A týmu.

„V pondělí se trenér dohodl s vedením na ukončení spolupráce,“ řekl Deníku jednatel Sokola Konice Rostislav Přikryl s tím, že iniciativa vzešla ze strany samotného kouče. „Jeho žádost jsme akceptovali a vyhověli mu,“ podotkl Přikryl.

Vyjádření samotného kouče se nám během čtvrtka získat nepodařilo. Ještě v sobotu vedl tým do přátelského utkání s Novými Sady, který Konice se svěřenci Karla Trnečky překvapivě jasně prohrála 0:4. Z porážky v duelu, ve kterém zkoušel několik nových hráčů, byl hodně zklamaný.

Klub, který je po podzimní části přeboru na šestém místě se ztrátou patnácti bodů na vedoucí Hranice a osmi na druhé Určice, se v zimě musel potýkat s některými změnami v kádru. Navíc na dlouhou dobu přišel o stopera Petra Ullmanna a v úvodních zápasech bude postrádat i brankářskou oporu Petera Kmecíka.

Šance Konice na návrat do divize tak zatím vypadají jako velmi malé. Nová trenérský dvojice by však měla navázat na Kovářovu práci. Klub zřejmě jinou náhradu hledat nebude. „Uvidíme, jak jim to půjde. O nějaké další změně ale zatím neuvažujeme. Jede se dál, nic se nemění. Oba trenéři byli s týmem v kontaktu i na podzim, takže by to neměl být problém,“ doplnil Přikryl.

V sobotu hraje Konice od 14 hodin další přípravu, tentokrát hostí Kozlovice.