Kapitáne, jaký byl pro vás zápas s Hulínem?

Byl to úplně jiný zápas jak ty tři předešlé. Hrál se úplně jiný fotbal. Slovácko i Sigma s námi hráli fotbal, bylo to nahoru dolů. Hulín jen zalezl. Má v týmu moc vysokých hráčů, což se projevilo na hře. K vidění byly především žluté karty. Pro nás je to potom těžší. Jsme spíš fotbalovější tým, než abychom se s někým bili. To nám dělalo velké problémy.

Byl pro vás Hulín překvapením?

Ani ne. Jsou šikovní, hodně posílili a jde vidět, že mají stabilizovaný kádr. Několik zápasu hrají podobně a mají jarní šňůru bez prohry. Jejich desáté místo rozhodně neodpovídá kvalitě týmu.

Hulín má skvělý vstup do jara. Vy na tom taky nejste nejhůř. Přesto jste doma ještě nevyhráli.

Doma ztrácíme, je to škoda. Z venku vozíme plusové body a doma je ztrácíme. Potom co vyhrajeme na Slovácku, tak to musíme v Prostějově potvrdit, což se nám jednoznačně nedaří. Omlouváme se fanouškům, teď máme doma krizi. Věřím, že ji brzy prolomíme a budeme hrát stejně jako venku.

Vy osobně jste v sobotu zápas otevřel jedinou prostějovskou brankou. Jak to vypadalo?

Stoper ustoupil a já zůstal sám před gólmanem. Viděl jsem, že vybíhá a snažil jsem se jej přehodit. To se mi povedlo. Gól však už moc neřeším, protože jsme ztratili dva body, a to i po mé chybě. Při brance na 1:1 jsem špatně odkopl balón. Mám spíš smíšené pocity.

Jste mladší z hráčů v týmu, a přesto nosíte kapitánskou pásku. Jaký je to pocit vést esa jako Zelenka nebo Kroupa?

Je to super pocit, kluci si mě trošku dobírají, ale trenér říkal, že to mám za odměnu. Jsem v týmu od začátku. Hrál jsem ještě v divizi. Sloužím tu tři a půl roku. S páskou se cítím dobře. Samozřejmě až se uzdraví Tomáš Bureš, tak to zase převezme. Hlavní je však vyhrávat a být co nejvýš.

Marodů máte v kádru hodně. Jde to cítit?

Hráčů moc nemáme, což je škoda. V sobotu naskočil Šteigl jako první z marodů, ale začal trénovat až v průběhu týdne. Věřím, že se rychle připojí další a zvedne se konkurence v mužstvu a s ní i náš výkon.