SOUČÁST PŘÍLOHY FOTBALOVÉ JARO 2021

Unikátní kousek se mu povedl v Bedihošti, kde přepisoval historické tabulky. „Byli tam dva kluci, kteří dali dohromady 52 gólů zaKanonýr Držovic Petr Bross.Petr BrossZdroj: archiv sportovce sezonu, já jsem to dal za jednu sezonu sám. Myslím, že na tuhle hranici se už nedostanu,“ usmíval se na podzim sedmatřicetiletý kanón, který se stal i Kanonýrem víkendu v rubrice Deníku.

To nasázel při výhře 8:0 čtyři góly Tištínu. „Samozřejmě se snažím hrát pro tým, ale jak se říká, dobrý útočník musí být hladový a střílet góly,“ podotkl.

Celkem se za podzim trefil šestnáctkrát a pomohl Držovicím na třetí místo. Po deseti zápasech ztrácejí na vedoucí béčko Kralic tři body. Tabulce střelců on sám vévodí.

Dlouholetý fotbalista Jaroslav Frýbort.
Na autobus zapomeňte, na zápasy se jezdilo na kole, vzpomíná legenda Frýbort

Zdatně mu ovšem v okresním přeboru konkuruje určický Petr Vodák, autor patnácti přesných zásahů. Také on získal v říjnu těsně před přerušením ocenění Kanonýra víkendu. Podělil se o něj s plumlovským Karlem Fajstem. Oba se ve vzájemném utkání trefili čtyřikrát a Plumlov v neuvěřitelné přestřelce vyhrál na půdě soupeře 8:6!

„Čtyři góly už jsem v kariéře dal, ale že bychom zároveň prohráli, to se mi tedy nestalo,“ vykládal bývalý forvard Holice, Uničova, Zábřehu či Frýdku-Místku.

Jestli se bude moct na jaře utkat s držovickým Brossem o střeleckou korunu. To se teprve uvidí. „Věřím, že bychom měli zvládnout odehrát ta čtyři kola, po kterých by se daly soutěže uzavřít se sestupy a postupy. Rozhodnutí ale bude až na novém výkonném výboru po volbách. A především na samotných klubech,“ řekl předseda OFS Prostějov Milan Elfmark. (fik)