V srpnu zvládl krajský přebor ukrojit desetinu z celkové porce třiceti kol. Tabulku společně vedou fotbalisté Kozlovic a Konice, kteří shodně zatím neztratili ani bod.

Obě mužstva si ale musejí dát velký pozor na prokletí bezchybných startů. Před dvěma lety Jeseník vyhrál první tři zápasy, ale pak už se do konce sezony neradoval ani jednou, což vedlo k sestupu.

Kralice loni vyhrály na úvod dokonce čtyřikrát a příslušnost k nevyšší soutěži v kraji uhájily v červnu jen tak tak.

Neporažené po třech kolech zůstávají ještě celky Určic a Velkých Losin. Určice jsou spolu s Oskavou nejlépe střílejícími mužstvy s deseti brankami.

Mezi kanonýry-jednotlivci mají také Velké Losiny svého zástupce, ale nejde o legendárního Petra „Mojdu" Navrátila, který lámal střelecké rekordy v předminulé sezoně, nýbrž o Matěje Šinogla. Se čtyřmi brankami zatím vede, následován třígólovými Gazdíkem z Oskavy, Novotným z Konice, Pezzottim z rezervy HFK a Kaďorkem z Kozlovic.

Nejlepší obranu mají zatím shodně Konice a Kozlovice. Obě mužstva inkasovala pouze jednou a brankáři Kmecik s Mánkem tak vedou pořadí brankářů s čistým kontem. Nejvíc krát v prvních třech kolech inkasovaly Želatovice a Šternberk – devětkrát.

Během úvodních tří kol také bylo uděleno šest červených karet. Polovinou se na celkové bilanci podílel nejdivočejší zápas dosavadního průběhu sezony Zlaté Hory – Konice (1:3), kde sudí Paščinský vylučoval třikrát.

Na titul Hráče měsíce vybíráme tři kandidáty

Prvním je Matěj Šinogl z Velkých Losin, se čtyřmi brankami vedoucí muž tabulky střelců, autor prvního hattricku sezony, který se dvakrát objevil i v sestavě kola a potřetí byl v širším výběru.

Šanci má i kozlovický Lukáš Kaďorek, který nastřílel tři branky a drží Kozlovice na čele tabulky.

Třetí možností pro vaše hlasování je pak devatenáctiletý litovelský brankář Jakub Bača za výjimečný individuální výkon v zápase s Oskavou, který znamenal první vítězství Tatranu v sezoně.

Kdo byl v srpnu nejlepší podle vás? Hlasujte v anketě pod článkem (hlasování skončí 10. září v 10.00 hodin).

Plusy srpna

Útočná hra. Celkem padlo v 24 zápasech 78 branek, což činí slušný průměr 3,25 branky na utkání. Pouze jednou se zatím diváci branky nedočkali – v opatrném prvním kole v zápase HFK B – Velké Losiny.

Kozlovické návštěvy. Zatím dvakrát hrály Kozlovice na domácí půdě. První derby s Troubkami vidělo 350 diváků, druhý mač se Šternberkem stále solidní dvě stovky.

Mínusy srpna

Šest vyloučených. Za tři kola, je to až dost. Tři červené v utkání Zlaté Hory – Konice jsou extrém. Na druhou stranu i emoce přitahují diváky na fotbal.

Konická komunikace. Získat pár slov k utkání a sestavu z Konice? Nemožné. Konickému klubu se daří na hřišti, ale prohrává v zákulisí.

tabulka.