"Utkání ovlivňoval silný vítr a tvrdá hrací plocha díky níž kvalita hry obou mužstev trpěla," komentoval hostující trenér Daniel Kolář. Jeho svěřenci se ujali vedení v závěru prvního poločasu. Typnerův přímý kop zaplul i s pomocí větru ke vzdálenější tyči Zapletalovy branky – 0:1. Krátce po změně stran se prosadil po individuální akci tentýž hráč a nasměroval svůj tým k tříbodovému zisku – 0:2.

Přes veškerou snahu domácích, se z gólů radovali pouze hráči Hané. Nejlepší kanonýr mužstva Gábor, se tentokrát změnil v nahrávače. Čtvrt hodiny před koncem jeho gólmanem vyraženou střelu usměrnil do sítě Krupička a po další akci Gábora se dostal k odraženému míči Jiří Novák a bylo hotovo – 0:4.

"V prvním poločase se nám podařilo dostat do vedení. Ve druhém jsme nechali domácí hrát a čekali na vhodnou příležitost zaútočit. To se nám dařilo a vstřelili jsme tři pěkné góly. Zaslouženě máme tři body. Děkuji všem klukům, kteří se tohoto utkání zúčastnili a domácím přeji hodně štěstí ve zbývajících zápasech této sezóny," hodnotil Daniel Kolář.

V příštím kole nastoupí Hanáci doma v sobotu 9. října s Velkým Týncem a Mostkovice zajíždí na derby do Smržic. Obě utkání mají výkop v 15 hodin.

TJ Sokol Mostkovice - Haná Prostějov 0:4 (0:1)

Branky: 41. a 52. Typner, 75. Krupička, 79. Jiří Novák.

Rozhodčí: Salva - Protivánek, Jiří Horák. ŽK: Pavel Trnavský (H). Diváků: 180.

Mostkovice: Zapletal – Kazda, Drábek, Milar, Kratina – Jančík, Štěpán Karafiát (65. Vánský), Jan Karafiát (42. Kubeš), Němeček (78. Běhal) – Šlambor (78. Hanák), Foret. Trenér: Radim Karafiát.

Haná Prostějov: Marák – Jančiar (64. Strouhal), Macourek, Kumstát, Michal Trnavský – Hladký, Kaprál (27. Typner), Krupička (85. Zbožínek), Pavel Trnavský (46. Jiří Novák) – Gábor, Světlík. Trenér: Daniel Kolář.