Hosté se již ve 12. minutě dostali do šance, ale Fialka mířil vedle Pastyříkovy branky. V 16. minutě se domácí snažili o změnu skóre, když Vargův centr prodloužený Mlčouškem brankář Dostál vyrazil před Strouhala, který skluzem míč pouze posunul k pivínskému brankáři.

Fialka se ocitl o pět minut později v brejku, jeho střela skončila v rukavicích gólmana Pastyříka. Ve 31. minutě se domácí dočkali. Ve zmatku po Šindlerově střele, která orazítkovala břevno, se míč odrazil k volnému Strouhalovi a ten nekompromisně střelou pod břevno nedal Dostálovi šanci – 1:0.

Za dalších šest minut už to bylo 2:0. Po levé straně unikl hostující obraně Popelka, kolem vyběhnuvšího gólmana poslal míč Strouhalovi a ten v pohodě skóroval. V závěru poločasu šel také hostující Sedlák sám na brankáře Pastyříka, ale ten odvážným skokem pod nohy jeho šanci zmařil.

V poločase proběhla na hřišti malá oslava, při níž fotbalisté a funkcionáři Hané Prostějov poděkovali pánům Ladislavu Langrovi a Ladislavu Hašákovi za jejich celoživotní fotbalovou a funkcionářskou činnost, předali jim malé dárky a popřáli do dalších let hodně zdraví a osobní pohody.

Po zahájení druhého poločasu opět zvonilo břevno Pastyříkovy branky po dalekonosné střele Martina Sedláka. Z následujícího útoku byli hosté nakonec úspěšní, když Tydlačka proháčkoval domácí beky a nadvakráte snížil na 2:1. Pouze pět minut se Turci radovali a doufali ve zvrat v zápase, ale Popelka byl proti.

Dlouhý centr od Koláře, který Dostál podběhl, mu přistál na noze a tento všudybyl poslal míč do sítě Pivína – 3:1. V 57. minutě opět zvonilo břevno Pastyříkovy branky tentokrát po Novákově střele. V 67. minutě padla poslední branka Hané Prostějov v I. B třídě. Krupička poslal dlouhým pasem do úniku Strouhala a ten si zkompletoval svůj hattrick.

V 70. minutě ještě zahrával trestný kop domácí Mlčoušek, ale jeho umístěnou střelu Dostál robinzonádou vyrazil. Také hostující Vrba v 78. minutě svojí střelou pěkně protáhl Pastyříka. Hanák Krupička ještě mohl být posledním střelcem domácích, ale umístil Kolářův centr nad Dostálovu branku.

Po zápase předali zástupci KFS Olomouc a OFS Prostějov Zdeněk Macharáček a František Mikulka kapitánovi Hané Jiřímu Zbožínkovi pohár za vítězství v I. B třídě, sk. A Olomouckého KFS a popřáli všem hodně zdaru v I. A třídě. A poté, ještě na hřišti, propukly oslavy postupu, které později pokračovaly na základně fotbalistů Hané U Pavelků.

„Byl to pohodový zápas, ve kterém jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli," krátce hodnotil závěrečné utkání domácí trenér Daniel Kolář.

Jeho protějšek Jaroslav Svozil byl ještě stručnější. „V podstatě šlo o přátelský zápas. Haná byla fotbalovější," u­vedl.

Haná Prostějov

Haná Prostějov

TJ HANÁ PROSTĚJOV  – SOKOL PIVÍN 4:1 (2:0)

Branky: 31., 37. a 67. Strouhal, 52. Popelka – 47. Tydlačka. Rozhodčí: Pospíšil K. – Baďura, Zavřel. ŽK: Chum – Fialka, Přikryl. Diváků: 50.

Haná Prostějov: Pastyřík – Kolář M., Zbožínek, Mlčoušek, Chum – Šindler (85. Křížek), Zachar, Krupička, Popelka – Strouhal, Varga. Trenér: Daniel Kolář.

Pivín: Dostál – Novák, Přikryl, Zbožínek, Vrba – Šišma, Fialka, Švéda, Tydlačka – Sedlák Martin, Nesvadbík (71. Filka). Trenér: Jaroslav Svozil.

Oldřich Lošťák