„Za naším odchodem byl nedostatek hráčů. V zimě totiž několik našich opor ukončilo kariéru. Několik hráčů se zranilo a několik se úplně odstěhovalo. Kádr se nám prakticky rozpadl před očima," vylíčil nelehkou situaci předseda oddílu Daniel Kolář.

Právě nedostatek hráčů a praktický žádná konkurence schopnost přinutila vedení Hané Prostějov odstoupit z krajské soutěže. Předseda klubu Daniel Kolář zdůraznil, že za odchodem týmu z 1. A třídy rozhodně nejsou finanční problémy.

„Finančně je na tom klub poměrně dobře. Taky nyní počítáme se zaplacením pokuty svazu.," řekl Kolář.

Haná Prostějov bude muset uhradit patnáct tisíc korun. Kromě této částky, uhradí soupeřům povinně cestovné za odehraná utkání, pokud se nehrála utkání odvetná.

Tradiční prostějovský klub ale nezanikne. Rezerva Hané Prostějov bude i nadále hrát okresní přebor.

„Momentálně se zaměříme na naše béčko. Příští rok bychom pak přihlásili do soutěží už jen jeden tým. Jestli to bude 1. B. třída nebo okresní přebor, uvidíme až podle naší výkonosti," nastínil další plány Hané Prostějov Kolář.

Zbývající hráči z A-mužstva se na jarní část sezony přesunou buď do okresního přeboru, nebo odejdou na hostování do ostatních týmů krajských soutěží.

„Část našich hráčů půjde hostovat k naší dnes už bývalé konkurenci a část odejde do béčka. Nikomu nebudeme bránit v hostování ve vyšších soutěžích," zdůraznil Kolář.