Sám ze zkušenosti vím, že psychika hraje obrovskou roli a výkon týmu opravdu významně ovlivňuje. Sigma je teď na vlně, což mě doopravdy velmi těší.

To trenér Rada po euforickém postupu v „konfederační“ lize, kdy na žilinském trávníku skákal do výšky jako Sotomayor v nejlepších letech, na Andrově stadionu opět běsnil nad výkonem svých svěřenců. I když občas trochu přehrává, tak vás Rada prostě musí bavit.

Plzeň přehrála sama sebe v minulém týdnu hned dvakrát. Nejprve nepochopitelně selhala v Bulharsku a poté v Hradci Králové s nováčkem, když její hráči od 60 minuty plantali nohama. Ač začala Viktoria soutěž velmi dobře a trenér Bílek potvrdil své obrovské kvality, teď pomalu ale jistě letí do záhuby. V kuloárech není tajemstvím, že klubová kasa je víc než prázdná. Malým vysvobozením, jak sportovním, tak finančním, je odchod reprezentanta Brabce.

Itálie - ČR - Přípravné fotbalové utkání Itálie - ČR v Boloni, zprava Ciro Immobile z Itálie a David Zima z ČR.
Olomoucký odchovanec Zima míří do Itálie. Kolik na přestupu vydělá Sigma?

I když reprezentanta… Leda v očích trenéra Šilhavého, který asi při nominaci plzeňského stopera prodělal šedý zákal a neviděl jeho tragické výkony v posledním roce.

Stejně tak mi nebere hlava nominaci obránce Milana Havla. Nic proti němu, ale k nominaci by nemělo stačit odehrát dobře jeden zápas.

O trenérovi Šilhavém se ví, že je velmi konzervativní, ale reprezentace není místem na výroční srazy po x letech. Ve výběru bych raději viděl hráče s výbornou formou, případně aspoň s perspektivou.

Fotbalisté Sigmy se nechali očkovat proti koronaviru. Patrik Slaměna
FOTO: Sigma byla na očkování. Hráči bez vakcíny si budou v budoucnu platit testy

Správnou formu hlavně na domácí Letné si udržuje Sparta.

Opět doma přesvědčivě přejela Budějovice, i když to nevyjádřila výsledkem. Nicméně po letech strachu o výsledek 1:0 jsem ze Sparty cítil, že si vůbec nepřipouští, že by o vedení mohla přijít. Od příchodu Pavla Vrby vidím velkou změnu mentality a síly.

Fotbalisté Hlučína prohráli s béčkem SIgmy
PODÍVEJTE SE: Uriča vystřelil další výhru béčku Sigmy! Tentokrát v Hlučíně

Zato Liberec a Teplice se potápí a vypadá to na krutý boj o záchranu. Pavel Hoftych předběhl mého kamaráda Kuču v souboji o prvního odvolaného trenéra, nicméně si myslím, že jej Radim bude brzy následovat. Rozhodně bych mu přál abych se spletl, neboť ho pamatuji jako skvělého lídra a motivátora za kterým hráči bezmezně jdou. Držím palce, kamaráde.