Jaké klady a jaké zápory provázely v soutěži vaše A-mužstvo a celý oddíl?
Po několika letech působení v 1:A třídě naše A-mužstvo bohužel sestupuje o soutěž níž a to hodnotíme jednoznačně jako neúspěch. Příčin bychom nalezli celou řadu, od nepovedené podzimní části soutěže, kdy jsme získali pouhých osm bodů, přes úzký kádr týmu, stárnoucí opory mužstva a také četná zranění. Na jaře jsme střídali lepší okamžiky s horšími, ale odvrátit sestup se nám již nepodařilo. Spokojeni být tedy nemůžeme, chci ale věřit, že po určité generační obměně kádru nasměrujeme postupně plumlovský fotbal k návratu do I.A třídy. Kladem je, že se nám podařilo s B-mužstvem vyhrát nejnižší okresní soutěž a postoupit do III.třídy Okresního fotbalového svazu Prostějov. Současně se nám podařilo nastartovat mládežnický fotbal, měli jsme v soutěžích po mnoha letech obnovené družstvo dorostu, dále starší a mladší žáky i starší přípravku.

O jaký herní styl se v zápasech snažíte?
Snažili jsme se kvalitně bránit a směrem dopředu hrát kombinační fotbal. Postrádáme však už delší dobu hráče, který by rozhodoval zápasy. Obranná fáze i přechod do útoku se po posílení v zimní přestávce určitě zlepšily, jednoduchost v zakončení, nás však pronásledovala celou sezonu. Nemáme vyloženého kanonýra. Spokojenost u nás určitě být nemůže, chci ale věřit, že po určité generační obměně hráčského kádru postupně nasměrujeme plumlovský fotbal k návratu do 1.A třídy.

Kterých jarních výsledků si vážíte a které zápasy se nezdařily?
V jarních zápasech jsme paradoxně hráli lepší fotbal proti mužstvům z horní poloviny tabulky než s týmy s nimiž bychom měli soupeřit o záchranu. Velmi slušně zahráli kluci v Nových Sadech, tam jsme dvakrát vedli a nakonec jsme prohráli 2:3 brankou před koncem zápasu. Spokojen jsem byl i s nasazením našich hráčů v prestižním střetnutí v Čechovicích, remizovali jsme tam 2:2, ubojovali jsme výhru nad prostějovskou Hanou 1:0. Takzvané výbuchy přišly v zápasech, kdy jsme měli soupeře ze spodních příček žebříčku dostat pod tlak. Skutečnost byla jiná, mám na mysli duely v Bělotíně, kde jsme prohráli 1:5 a v . Bohuňovicích, tam 1:4.

Kteří hráči se v mužstvu na jaře vystřídali a kteří hráči nejpoctivěji trénovali?
V brance odchytal celou sezonu Milan Piták, byl u nás na hostování z Otinovsi. Jemu, jako jedné z největších opor týmu, patří poděkování. Brankářskou dvojkou byl Dan Simandl, poctivě chodil na tréninky, v soutěži si ale příliš nezachytal. V nastávající sezoně by měl být naší brankářskou jedničkou. V obraně se střídali Radek Bureš, Martin Vrána, David Gryglák, Přemek Mlčoch, Petr Kutný a Jiří Kiška, v záloze hráli: Ladislav Ševcůj, Petr Matoušek, Jaroslav Křupka, František Plajner a Jakub Vitásek a v útoku pak Adam Hladký, Libor Grulich a Oldřich Dospiva. Po celé jaro bohužel laborovali se zraněními Jaroslav Frýbort starší a Jiří Hrstka. Z pracovních důvodů odehrál pouze dva zápasy Jiří Ježek, je zaměstnán v zahraničí. Výrazného střelce v poslední době nemáme. V mužstvu je několik studentů vysokých škol, proto účast na úterních trénincích nebývá valná. Čtvrtky už byly lepší, všichni se snažili trénovat podle svých možností.

Kteří hráči byli oporami a kteří patřili k nejmladším?
Osu mužstva tvořili gólman Milan Piták, ve středu obrany: Přemysl Mlčoch a David Gryglák, v záložní řadě Laďa Ševcůj s Petrem Matouškem a v útoku Adam Hladký. Nezklamal ale nikdo, nemohu říci, že jsem byl výkony některého z hráčů mužstva zklamán. O záchranu v soutěži zabojovali všichni, bohužel to nestačilo.Benjamínkem týmu byl Olda Dospiva, který skončil v dorosteneckém týmu. Věřím, že bude příslibem i do budoucna.

Jak jsou úsppěšná další vaše družstva a kdo je vede?
A-mužstvo vedl na jaře trenér Lubomír Keluc, vedoucím mužstva byl František Kocourek, nově povede A-mužstvo trenérská dvojice Pavel Voráč – Petr Kiška. Naše mužské béčko vedou Antonín Lázna a Richard Hofman. Kolektiv zvládl IV..třídu OFS velmi dobře a zaslouženě postoupil do III. třídy. Soutěž nebyla jednoduchá, měla vůbec nejvyšší počet účastníků v historii. O postup jsme soutěžili s ambiciózním týmem Skalky, který obsadil se stejným počtem získaných 73 bodů druhé místo. Rozhodovalo, že jsme byli ve vzájemných zápasech lepší, dvakrát jsme vyhráli, 5:1 a 1:0. Za celou soutěž prohrálo naše B-mužstvo pouze jednou a to v posledním kole, kdy už bylo o postupu rozhodnuto. B-mužstvo je složeno z hráčů vycházejících z našeho dorostu a z kmenových hráčů TJ Krumsín, vypomáhají někteří fotbalisté z A-mužstva. Dorost vede trenér Petr Matoušek a úspěchem je čtvrté místo v okresním přeboru. Družstva starších a mladších žáků vedli Miroslav Navrátil a Jan Krištofík, obě hrála v okresních přeborech se střídavými úspěchy. Mládežnickou základnu máme poměrně dobrou, o chlapce v přípravce se starají František Kocourek, Jan Vykydal a Stanislav Liška.

Rýsují se některé další úpravy vašeho hřiště a zázemí? Jaké?
Podařilo se nám dosáhnout na některé dotace a s touto pomocí bychom chtěli provést regeneraci hlavního travnatého hřiště a zřídit tréninkové hřiště. Současně bychom chtěli kompletně dokončit rekonstrukci elektroinstalace v šatnách a více ozelenit náš fotbalový areál.

V jakém složení pracuje vedení oddílu?
Předsedou je Miroslav Navrátil, členy výboru Radek Bureš, Jiří Kiška, František Kocourek a Petr Kutný. Spoustu práce odvádí správce hřiště Tomáš Voráč a patří mu upřímné díky.

Sponzory máte?
Naše snažení by bylo nemyslitelné bez podpory vedení města Plumlov.a významným sponzorem je i místní firma GREWIS. Přispívají také Vojenské lesy a statky, činnost mládeže podporuje firma MINAM. Podle svých možností přispívají i další menší sponzoři, podporu nám poskytl i Olomoucký kraj. Všem patří naše velké díky.

Jaké jsou u vás vize pro podzim 2013?
Zvyknout si v nové soutěži, hrát v ní důstojnou roli, zapojit do A-mužstva vlastní odchovance a hrát fotbal na který budou diváci rádi chodit. Chci věřit, že se Plumlov časem do I.A třídy zase vrátí, protože do ní patří.

Autor: VLASTIMIL KADLEC (napsáno 25. 7. 2013)