„Také letos na jaře jsme se v našem mužstvu snažili, stejně jako i vždy dříve, o udržování dobré kamarádské party a upřednostňovali jsme slušné chování našich hráčů na hřišti, během všech utkání. Daří se nám to, k záporům ale patří častá zranění mnohých hráčů. Někdy i vážných. To ale, bohužel, k fotbalu patří. V zápasech se snažíme o produkování kombinačního i rychlého fotbalu. Když spočítám, jak jsme na tom byli v minulém ročníku soutěže střelecky, vidím, že jsme v průměru dávali v zápasech téměř tři góly. Není to moc, ale vyloženě málo také ne. Víc branek dalo v naší soutěži jen šest celků, Nové Sady, Kojetín, Dub nad Moravou, Lipník nad Bečvou, Čechovice a Bohuňovice. Výsledků všech zápasů ve kterých jsme bodovali si vážím, hodně se nám nezdařil snad jen zápas v Nových Sadech, které soutěž s prostějovským trenérem Karlem Trnečkou suverénně vyhráli. Na to utkání se nám asi nezdaří jen tak zapomenout… Ale celková spokojenost s procházkou klenovického mužstva soutěží u nás vcelku je. Tím ale rozhodně nechci tvrdit, že je vše v pořádku, na všech postech máme stále co k zlepšování," poskytuje komplexní hodnocení trenér Petr Navrátil.

Branku klenovického mužstva hájil brankář Miroslav Rec, v obranné řadě se střídali Lukáš Fris, Radek Cetkovský, Tomáš Lakomý, Tomáš Cetkovský, Marek Liška a Jiří Kaděra , v záloze Tomáš Rozehnal, Jakub Šlézar, Jan Všianský, Jaroslav Hladík, David Rušil, Jan Sigmund, Michal Šubrt, Jaroslav Frýbort mladší a Adam Prášil, útočníky byli v zápasech Marek Borovský, Richard Prokop, Tomáš Přikryl i Vojtěch Rec.

„Mám-li hodnotit jednotlivce," pokračoval trenér Petr Navrátil, „k nejlepším našim střelcům patřili v letošních jarních střetnutích Jan Všianský, Richard Prokop a Marek Borovský, nejpoctivější m jedincem nejen na hřišti, ale i na trénincích, bývá Tomáš Rozehnal. Mezi opory našeho kolektivu patří zejména Marek Liška, Marek Borovský, Tomáš Rozehnal, Miroslav Rec a Tomáš Cetkovský, našimi nejmladšími hráči jsou Jaroslav Hladík, Richard Prokop a Adam Prášil.

Kromě mužstva má oddíl TJ Sokol Klenovice na Hané ještě mladší žáky a starší přípravku, o mládež se starají Roman Cibulka, Martina Vacková a Pavel Motka. Průběžně dbá vedení oddílu o udržování dobrého stavu hrací plochy i dalších prostorů a zařízení na hřišti. Předsedou klubu je Stanislav Cetkovský, místopředsedou Jaroslav Šimek, sportovním manažerem Jan Kubalák a revizní komisi vede Stanislav Chytil. Správcem fotbalového areálu TJ Sokol Klenovice na Hané je Pavel Kubíček starší.

„Jménem členů vedení našeho oddílu a jménem svým i všech klenovických fotbalistů, dospělých i mladých, chci moc poděkovat za přízeň a podporu hlavně všem zastupitelům obce Klenovice na Hané, v čele se starostou obce Stanislavem Cetkovským. Dále i všem našim drobným sponzorům a nesmím opomenout ani naše fandy, diváky, kteří nás celou sezonu při hře povzbuzovali, a to v domácích zápasech, i na hřištích soupeřů. Chtěl bych všem říci, že i v příštích mistrovských zápasech, na sklonku letošního léta i v následujících podzimních utkáních, budeme hrát tak, abychom letos uhráli bodů co nejvíce, pro klid na jaře 2014," slibuje trenér Petr Navrátil, kterému při práci pomáhají jeho asistent Pavel Kubíček mladší a vedoucí mužstva Jiří Jaroš.

Autor: VLASTIMIL KADLEC (napsáno 30. 6. 2013)