Jaké klady a jaké zápory vaše mužstvo provázely?
Kladem ve hře byla dobrá defenziva mužstva, záporem, a t o jednoznačně, neproměňování ani těch nejvyloženějších střeleckých šancí.

O jaký herní styl se v zápasech snažíte?
O hru v rozestavění 4-5-1 se snahou o kombinační fotbal. Bohužel, ve většině utkání jarní části soutěže se nám to plnit vůbec nedařilo.
Kterých výsledků si vážíte a které zápasy se nezdařily?
S výsledky jsme byli spokojeni po zápasech, ve kterých jsme na jaře bodovali. Byly to duely s Klenovicemi na Hané, Plumlovem, Slatinicemi, Hlubočkami, Bělkovicemi a Dubem na Moravě. Herně se nám vůbec nevydařily především domácí zápasy, zejména proti Bělotínu a Bohuňovicím, venku pak v Náměšti na Hané a v Lipníku nad Bečvou. Ale pozor, i přes těsné prohry jsme podali výborné výkony v Kojetíně a doma s lídrem soutěže z Nových Sadů.

Jaká je celková spokojenost, či nespokojenost s průběhem jara?
S jarními výkony jednoznačně nespokojenost! Pokud bychom neměli nahráno 29 bodů z podzimní části soutěže, měli bychom na jaře, zřejmě, sestupové starosti.

Kteří hráči se v mužstvu na jaře vystřídali ?
V brance odchytal prakticky celé jaro Radek Brablec, Roman Švéda se hned v prvním jarním utkání zranil a musel absolvovat operaci kolene. Brablec byl po zbytek jarní části soutěže naším jediným dospělým gólmanem, a tak zápasy B-mužstva museli v průběhu jara odchytat dorostenci Filip Martínek s Bronislavem Podešvou. V obraně se představili kapitán mužstva Jaroslav Vinklárek, Ladislav Šťastný, Michal Prášil, Milan Suchomel, Marek Zacpal, Marek Žídek a Petr Mach, v záloze Matěj Hatle, František Kolečkář, Petr Haluza, Petr Jansa, Petr Hodulák, Tomáš Matula a Richard Klimeš, v útoku pak Luděk Jahl, Bořek Chmelík, Eduard Drešr a dorostenci Martin Pytela s Martinem Pospíšilem.

Kteří byli oporami, kteří jsou nejzkušenější, kteří patřili k nejmladším?
Nejzkušenějšími hráči byli Vinklárek, Šťastný a do svých zranění Švéda s Hodulákem. Oporami byli na jaře jednoznačně Zacpal a Kolečkář. Ostatní buď odehráli vesměs průměrná utkání nebo zůstali pod svými možnostmi. Nejmladšími hráči, kteří se na hřišti v našich dresech objevili, byli v základní sestavě hrající Jansa a v některých utkáních střídající dorostenci, devatenáctiletý Pytela a osmnáctiletý Martin Pospíšil..

Jaká další družstva vašeho oddílu hrají v soutěžích a kdo je vede?
U A-mužstva pracují trenér Jaroslav Liška se svým asistentem Jiřím Jančíkem, vedoucím mužstva je Vlastimil Ráček. B-mužstvo hraje v okresním přeboru s trenéry Tomášem Bilíkem a Martinem Horákem, vedoucími mužstva bývají Lubomír Meixner nebo Jiří Nakládal. Starší dorost máme v krajském přeboru s trenérem Lukášem Tylem, vedoucím družstva je Vlastimil Ráček. Mladší dorost vedou v krajském přeboru trenér Jaroslav Liška s asistentem Jiřím Jančíkem, vedoucím družstva je David Pavlík. Starší žáci hrají také v krajském přeboru s trenérem:Josefem Liškou a s vedoucím mužstva Radovanem Kravákem, v krajském přeboru jsou i mladší žáci, trénuje je Petr Hájek a vedoucím týmu je Petr Klimeš. Oba pečují také v okresním přeboru o naše mladší žáky B. O chlapce ve starší přípravce, kteří hrají okresní přebor, se starají trenér Martin Horák a jeho asistenti Alois Rozehnal, Aleš Mynařík a Zdeněk Kolmačka, mladší přípravku A, B a C vedou v okresním přeboru trenér Jakub Ráček a vedoucí družstev Martin Laurenčík. Předpřípravku pak trenéři Petr Mach a Petr Hodulák

Rýsují se některé další úpravy vašeho hřiště a jeho zázemí?
Vzhledem k tomu, že jsme v loňském roce vybudovali nové minihřiště s umělým povrchem, byť za výrazné finanční pomoci vedení města Prostějov a Fotbalové asociace České republiky, naše finanční prostředky jsou letos omezené. I přesto musíme v nejbližším období vybudovat vlastní zdroj vody pro závlahu hřiště.

V jakém složení pracuje vedení oddílu?
Na jaře pracovalo vedení našeho oddílu ve složení Vlastimil Ráček jako předseda, Josef Sklenář jako sekretář, Jaroslav Liška jako šéftrenér mládeže, Zdeněk Zbořil jako pokladník a dalšími členy výboru byli Pavel Spurný a Jiří Jančík.

Jaké jsou u vás vize pro podzim 2013?
U mužů je to stejné jako před rokem, atakovat horní příčky tabulky a předvádět atraktivní fotbal pro oči diváků a našich fandů. A u mládeže? Posouvat systematickou prací všechny věkové kategorie postupně nahoru.

Chcete jistě také děkovat…
V první řadě bychom chtěli vyzdvihnout výraznou podporu od zástupců Magistrátu města Prostějova, Olomouckého kraje a Fotbalové asociace České republiky. Dále bych poděkoval všem našim sponzorům, kteří nás v nemalé míře podporují, a taktéž vedení TJ Sokol Čechovice. Nesmím zapomenout na všechny dobrovolníky, kteří přikládají své ruce k dílu při zvelebování našeho fotbalového areálu, při pořádání nejrůznějších akcí a podobně. A v neposlední řadě děkujeme všem věrným fanouškům, kteří navštěvují naše utkání mužů i mládeže, a to nejen na domácím hřišti. Bez všech výše jmenovaných bychom v současném rozsahu v Čechovicích fotbal dělat nemohli!

A ještě vaše závěrečná slova…?
Máme za sebou, z celkového pohledu, jednu z nejúspěšnějších sezón v historii čechovického fotbalu. Umístění mužů A i B na pátých místech svých soutěží, čtyři mládežnická družstva v nejvyšší krajské soutěži, pět dalších týmů v okresních soutěžích, vybudování minihřiště s umělým trávníkem, úspěšné zapojení se do oslav stoletého výročí začátků TJ Sokol Čechovice, uspořádání tří Velkých sportovních plesů v čechovické sokolovně, dále tří mládežnických turnajů pod záštitou primátora města Prostějova, jeho prvního náměstka a předsedy oddílu TJ Sokol Čechovice kterých se zúčastnily týmy z České republiky i ze Slovenska. Úspěchem bylo i naše třetí místo v regionálním kole prestižního turnaje E.ON Junior Cup v Boskovicích. Myslím, že to vše je velmi slušná vizitka našeho oddílu a především všech lidí, kteří se svou dobrovolnou prácí podílí na dalším rozvoji čechovické kopané.

Autor: VLASTIMIL KADLEC (napsáno 22. 7. 2013)