S třetiligovým týmem absolvoval první tréninkovou jednotku i Tomáš Machálek, který sice podepsal smlouvu v Jablonci, na podzim by však měl ještě pokračovat na Hané.

Na úvodním tréninku chybělo trenéru 1. SK Prostějov Františku Jurovi několik fotbalistů. Někteří hráči mají prodlouženou dovolenou až do pondělí, v případě zkušeného beka Tomáš Hunala, jenž se léčí po operaci achillovky, se bude jednat ještě o trochu delší tréninkový výpadek.

V prostějovském týmu se překvapivě objevil i Tomáš Machálek, který nedávno podepsal kontrakt v prvoligovém Jablonci, a vypadalo to tedy, že Hanákům už v další sezoně na hřišti nepomůže.

Teď je však situace trochu jiná.

„Po konzultacích s trenérem Jurou jsem nakonec volil doporučenou variantu zůstat ještě na podzim ve známém prostředí, kde mám větší šanci ukázat svoje možnosti a zvýšit tak šance na jarní část sezony. Každopádně na sobě musím dál pracovat, protože teprve koncem týdne jsem se v Jablonci sžil s tréninkovým tempem, které se dá s třetí ligou těžko srovnávat," prohlásil Machálek na klubovém webu 1. SK Prostějov s tím, že v zimě se na sever Čech vrátí absolvovat soustředění a pak se rozhodne, zda v Jablonci zůstane nebo zkusí angažmá ve druhé lize.

S hanáckým celkem už trénovala nová posila do obrany Martin Soušek. Bývalý kmenový hráč Sigmy Olomouc v minulé sezoně hostoval v Šumperku, nyní již patří Prostějovu.

Dalším posílením je avizovaný příchod Aleše Krče z Uničova, který by měl být dotažený v nejbližších dnech.

V sobotu čeká prostějovské fotbalisty první přípravný zápas v Opavě. V úterý pak tým odjíždí na soustředění do Ústí nad Orlicí.