Jak se vám hodnotí zápas s Holicí?

Oproti zápasu s Vyškovem to bylo sto a jedna. Tentokrát jsme k utkání přistoupili jinak. Nyní můžeme hledat jen pozitiva, ale zase rychle nohama na zem a za týden další špíl.

Byl pro vás Vyškov studenou sprchou?

To byla dost velká sprcha. Po domácím zápase s Hlučínem, kdy jsme podali dobrý výkon, i se Slováckem jsme bojovali srdnatě, tak Vyškov byl jako nejhorší sen.

Jak je důležité odčinit tento debakl doma?

Doma bychom měli stoprocentně vyhrávat. Venku můžeme vždy překvapit, ale to co se stalo ve Vyškově je neomluvitelné. Pro naši pohodu a pro diváky je nezbytné vyhrávat doma.

Loni jste doma s Holicí prohráli 0:5. Myslel jste na ten výsledek, když dal Kroupa na 5:0?

Nevím, jestli jsem přímo myslel. V hlavě se mi to samozřejmě promítlo, ale pro nás bylo stěžejní odčinit Vyškov. Samozřejmě jsme rádi, že to takto dopadlo. To, že to odskákala Holice, je víceméně náhoda.

Začátek zápasu byl, ale z vaší strany nervózní.

Bylo to nervózní. Řekli jsme si, že na ně vletíme, ale prvních deset minut jsme se nemohli dostat pořádně k míči. Ustáli jsme to, proměnili jsme šanci a celé se to zlomilo.

Vy letos máte novou roli v týmu. Nahradil jste Petra Pavlíka ve funkci velitele obrany. Jak se cítíte?

Je to větší zodpovědnost. Nejsem tam jen já, je tam i Bureš, který všechno řídí. Já mu jen vypomáhám. Je to pro mě nová role, která přišla z měsíce na měsíc. Snažím se s tím vypořádat. Je to prostě větší zodpovědnost.

Nyní se zranil Soušek a ve stoperské dvojici jej nahradil Zatloukal. Jaké to je bránit s útočníkem?

(smích) Je to změna. Ale Zatloukal to zvládl v pohodě. Nějaké závady tam byly, ale nulu jsme udrželi, což je důležité. Než se Soušek uzdraví, tak tam Zatloukal asi bude. Myslím si, že to spolu zvládneme.

V týmu máte i hodně mladíků. Musíte je moc dirigovat?

Jde jen o taktické pokyny. Neřekl bych, že je musím úplně řídit, ale určitě potřebují říct, co a jak. Jsou víceméně soběstační. Třeba Alda Rus je tady nějaký ten měsíc. Perou se s tím dobře. Musíte zakřičet i na starší hráče, nevidí kolem sebe. Není to nic extra. Nemusím nikoho moc dirigovat.

Brankář Bureš dostal v dvou předešlých zápasech deset branek, v sobotu pak nulu. Mluvili jste spolu o tom?

No nejenom já, ale promluvili jsme si celý mančaft. Neřekl bych, že se Burešovi nedařilo. On nás drží, jak může a s Holicí to jen potvrdil. Ve Vyškově jsme mu moc nepomohli. Soustředili jsme se nyní na to, abychom dostali méně gólů. Hráli jsme kompaktně jako tým a z toho nakonec čiší i ta nula vzadu.

Příští týden vás čeká další olomoucký celek, co od něj čekáte?

Asi to bude kvalitnější, nechci shazovat Holici. Uvidíme, koho Sigma pošle do béčka a my musíme k utkání přistoupit podobně jako nyní v sobotu. Zodpovědně makat a dovést si domů nějaké body.