Podle trenéra Radima Weissera Hladík slízl smetanu za práci celého týmu. „Hladík sice byl na vrcholu těch gólových akcí, ale pochvalu zaslouží celý tým, protože někdo musel ten míč získat a posunout. Hráči si to odpracovali a musím je pochválit,“ těšilo domácího trenéra.

Jeho mužstvo ukončilo nejen sérii porážek, ale také střelecké trápení, které trvalo pět zápasů. Kromě gólů domácího kouče těšila i dobrá práce v defenzivě. „Vzadu jsme chtěli hrát na nulu a donutit Viktorku, aby se snažila tvořit hru. V bloku jsme pak na ně chtěli vytvořit tlak, získávat míče a chodit do protiútoků. Přesně to se nám podařilo,“ pochvaloval si Weisser.

Zápas se lámal na přelomu poločasů. Těsně před přestávkou měla Viktoria blízko vedoucím gólu, když Pavel Čapek trefil po dorážce břevno Halouskovy brány.

Miroslav Černošek
Miroslav Černošek: Do olympijského centra si nějaký Franta začutat nepřijde

Krátce po návratu z kabin naopak zamířili přesně domácí. Jan Hladík se uvolnil přes bránícího hráče a poslal míč přesně pod břevno.

Hladík mohl o pár minut později přidat druhý gól, když krásně vypálil po narážečce se Skwarczekem, ale břevno tentokrát hrálo proti domácím barvám. Hladík se dočkal až v 72. minutě, kdy využil své rychlosti, po levé straně utekl soupeři a sám před gólmanem nezaváhal.

Prostějov tak mohl oslavit teprve svou druhou jarní vítězství a navíc proti týmu zvučného jména. „Viktorka patří k tradičním a kvalitním týmům. Vítězství s takovým týmem potěší,“ radoval se lodivod domácích Radim Weisser.

Výhra by podle něj mohla tým povzbudit do posledních dvou zápasů v Třinci a proti Vítkovicím. „Chceme v těch závěrečných utkáních zanechat pokud možno nejlepší dojem, abychom nekončili v útlumu, a ten závěr jsme zvládli se ctí,“ uvedl kouč, který k áčku přišel před necelými dvěma týdny.

1.SK Prostějov – FK Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)

Branky: 47. Hladík, 72. Hladík. Rozhodčí: Matějček – Ratajová, Podaný. ŽK: Skwarczek, Sus, Pančochář. Diváků: 260.

Prostějov: Halouska – Malý, Rus, Hirsch, Sus – Hladík, Skwarczek, Pančochář, Zapletal (60. Machynek) – Sečkář (82. Hýbl), Čtvrtníček. Trenér: Radim Weisser.

Žižkov: Hrubeš – Hašek, Opluštil, Švejdík, Hurka – Pavlata, Podrazký, Čapek – Urbanec, Dočekal, Volek. Trenér: David Vavruška.