„Bohužel to bylo těsné, ale nedá se nic dělat…“ řekl Deníku předseda 1. SK Prostějov či náměstek olomouckého hejtmana.

Jurova porážka je o to překvapivější, že na Moravě dlouhodobě prosakovaly informace o tom, že protivník Zlámal příliš činný není. Ve svém emotivním vystoupení to navíc včera v Nymburku před samotným hlasováním potvrdil i Miroslav Pelta, bývalý boss asociace.

„Mám Zdeňka rád jako kamaráda, ale není to dobrý funkcionář,“ překvapil svým ostrým názorem.

Ani to však přítomné nepřimělo ke změně.

„Řeknu jenom to, že kdyby někdo takové věci prohlašoval o mně, a těch lidí bylo více, odstoupil bych. Ale to je věc pana Zlámala. Delegáti se demokraticky rozhodli, asi jim současný stav vyhovuje, takže já vůbec nechci být za nějakého uraženého. Dál bych to nerozebíral,“ konstatoval Jura.

František Jura
Jura, kandidát na místopředsedu FAČR: Na Moravě děláme z Berbra čerta

Ruský projev

Další velmi diskutovanou věcí byl projev Grigorije Surkise, ukrajinského místopředsedy UEFA, který Čechům pohrozil normalizační komisí.

„Vystoupení nebylo příliš šťastné… Když vám pan z Ukrajiny rusky vykládá o tom, že přijede normalizační komise, nepůsobí to úplně dobře. Ale holt je druhý nejvyšší muž UEFA, takže ať se nám to líbí nebo ne, zřejmě to opravdu bude tak, že se bude projednávat změna stanov. Situace není vůbec jednoduchá,“ vysvětloval olomoucký politik.

„Měli jsme teď velkou šanci stanovy změnit, nepodařilo se to. Nechci tím říct, že to je dobře nebo špatně, ale ve finále to možná dopadne tak, že nám je někdo změní a ani se nás nebude ptát. To je ten problém,“ dodal Jura, jehož naopak potěšilo zvolení Martina Malíka.

„Je v pořádku, že jsme zvolili předsedu v prvním kole. Má silný mandát.“

Kdo by si však myslel, že Juru vlastní neúspěch na valné hromadě přiměje ke konci s fotbalem, je na omylu.

„Dělám ho celý život, takže s tím rozhodně neseknu. Budu se účastnit jednání moravské komory, valných hromad a uvidíme, co to přinese,“ uzavřel někdejší trenér a funkcionář z Prostějova.