Tentokrát se ale svěřencům trenéra Jury dařilo méně. Se silným soupeřem nakonec padli 3:2.

„Schválně jsme si vybírali do přípravných zápasů týmy, se kterými se často nesetkáváme. Chrudim hraje ČFL, což je kvalitní soutěž a protivník nám to svým výkonem potvrdil. Narazili jsme na dobrého soupeře, který nás skvěle prověřil," chválil MFK Chrudim prostějovský trenér František Jura.

Zápas začal lépe pro 1. SK. Lukáš Zelenka svou typickou hrou obešel ve středu hřiště tři soupeřovy hráče a posunul balon na rozběhnutého Pospíšila. Ten se nemýlil a poslal hned v první minutě Prostějov do vedení. První poločas nakonec skončil smírčím výsledkem 1:1.

„V první polovině jsme hráli velmi vyrovnaně, i když opticky se mohlo zdát, že má Chrudim navrch. Nám se podařilo, dostat brzy do vedení. Bohužel jsme si při jejich rohu dali vlastní gól," popisoval kouč Jura.

Druhá část patřila již domácím, kteří dokázali odskočit až na 3:1. V samotném konci zápasu se prosadil dalekonosnou střelou Mazouch a upravil tak výsledek na konečných 3:2 pro Chrudim.

„Zápas byl kvalitní. Hra byla plynulá a rychlá. Domácí předváděli bleskové protiútoky, které nás stály vítězství," líčil Jura.

Hráče 1.SK stále sužují nemoci, a proto nemohli nastoupit Dostál, Svozil a Krejčíř. Trenéři také sáhli opět do řad dorostu. Tentokrát se předvedl na hřišti mladík Praisler, který odehrál čtyřicet minut.

„Praisler to měl opravdu hodně těžké. Postavili jsme jej do útoku, ale soupeř byl velmi dobrý. I přes prohru se ukázal jako opravdu schopný hráč. Chceme dávat šanci mladým hráčům. Zatím se nám jen potvrzuje, že máme kvalitní dorost," chválil Jura.

MFK CHRUDIM – 1. SK PROSTĚJOV 3:2 (1:1)

Branky: Pospíšil, Mazouch.

1. SK Prostějov – Bureš (46. Kofroň) – Kazár, Zbožínek, Hunal (56. Kocourek), Hloch – Hirsch, Zelenka (46. Fládr), Mazouch, Pančochář – Zatloukal (46. Machálek), Pospíšil (50. Praisler). Trenér: František Jura.