„Pro nás bylo důležité, že jsme zápas zvládli tak, jak jsme chtěli. Věděli jsme, že soupeř přijel pozdě, a proto jsme na něho chtěli zatlačit hned od začátku, což se nám povedlo," hodnotil zápas asistent trenéra domácích Roman Popelka.

Hned v 10. minutě proběhl po křídle Martin Hirsch a naservíroval Petru Nekudovi míč do vápna. Po nedovoleném zákroku brankáře Invalda následoval pokutový kop. K němu se postavil Karel Kroupa a bezpečně proměnil.

Aktivní Nekuda dělal hostům problémy. O 3 minuty později byl opět nedovoleně zastaven hostujícím stoperem Krejčím a přišla červená karta.

Oslabení hosté nezalezli a snažili se i přes početní nevýhodu domácího brankáře trochu zaměstnat. V 32. minutě je však srazilo špatné zpracování Šimáčka, který si díky tomu sáhl ve vápně na míč rukou. Následný pokutový kop prostějovský Kroupa opět bezpečně proměnil.

„Byť padly branky z penalt a někdo to může zpochybňovat, myslím si, že to pramenilo z naší aktivity," dodal Roman Popelka.

Početní výhodu ještě Prostějov využil díky hlavičce Suse, poté se ale po druhé žluté kartě pro Hirsche vyrovnaly síly na hřišti. To však fotbalistům Prostějova nevadilo, protože zásluhou krásného Pančochářovavoleje těsně před závěrem poločasu vyhrávali už 4:0.

Ve druhé polovině si už fotbalisté kolem trenéra Jury hlídali komfortní náskok, navíc přidal ještě jeden gól Karel Kroupa, který mohl slavit hattrick. K závěru se trefil i střídající Tomáš Machálek.

Hlavní arbitr Černý udělil kromě dvou červených karet osm karet žlutých. K tomu se vyjádřil i trenér Velkého Meziříčí Libor Smejkal: „Dnes by zde nevyhrál ani Real Madrid. Pokud se hraje podle pravidel rozhodčího, tak to není o fotbale. Špatná rozhodnutí byla ale na obou stranách, protože snad každý kontakt byl posouzen jako faul na kartu. Domácí byli samozřejmě lepší, ale rozhodčí bohužel zápas hrubě ovlivnil.

1. SK Prostějov – FC Velké Meziříčí 6:0 (4:0)

Branky: 10. z pen., 32. z pen. a 60. Kroupa, 39. Sus, 45+1. Pančochář, 84. T. Machálek. Rozhodčí: Černý – Podaný, Hlubinka. ŽK:Sus, Nekuda, Sečkář – Invald, Smejkal, Vyskočil, Bouček, Pokorný. ČK: 41. Hirsch – 12. Krejčí. Diváků: 620

1. SK Prostějov: Kofroň – Hirsch, Rus, Sus, Pančochář – Petržela, Zelenka (61. T. Machálek), Fládr, Langer – Kroupa (81. M. Machálek), Nekuda (61. Sečkář). Trenér: František Jura.

FC Velké Meziříčí:Invald –Vyskočil, Šimáček, Krejčí, Bouček (68. Pokorný)– Dolejš, Kratochvíl (59. Šuta), Smejkal (76. Krčál), Berka, Demeter – Simr. Trenér: Libor Smejkal.

Autor: DOMINIK VORÁČ