I přes skalp varšavské Legie zůstává trnavský kouč Radoslav Látal nohama na zemi. „Čeká nás těžká práce, jsme pouze v poločase. Šli jsme do dvojzápasu jako outsider, což stále platí. Crvena Zvezda je silná a zůstává favoritem,“ prohlašuje.

Bouřlivá atmosféra

Poslední slovenský mistr hodlá vsadit především na defenzívu, k postupu mu stačí i remíza 0:0. „Máme hru postavenou na kvalitní obraně a chceme z ní vycházet i tentokrát,“ poznamenává bývalý český reprezentant.

Fotbalové utkání 3. předkola Ligy mistrů mezi celky SK Slavia Praha a FK Dynamo Kyjev 7. srpna v Praze. Josef Hušbauer.
Sen o gólu, sen o Lize mistrů. Co ukáže Slavia na Ukrajině?

Zápas je beznadějně vyprodaný a domácí celek, ve kterém působí také český záložník Jakub Rada, tak může očekávat vydatnou podporu publika. Jeho aréna disponuje místy pro devatenáct tisíc diváků.

„Hrát doma na vyprodaném stadionu, před našimi temperamentními fanoušky, je výjimečné. Jsou to praví skalní příznivci. Jsem zvědavý, jak nás poženou v odvětě,“ vypráví záložník Fabian Miesenböck.

Úspěšné letní boje

Trnava není jediným slovenským celkem, který zatím úspěšně prochází pohárovými předkoly. V Evropské lize i přes drobné problémy pokračuje Slovan Bratislava, který se sice natrápil se soupeřem z Malty, ale poté vyhrál nad Rapidem a ve čtvrteční odvetě bude ve Vídni hájit vedení 2:1.

Jaromír Bosák.
Legenda Bosák! Přečtěte si výroky, kterými rozesmál hospody i obýváky

Ještě větší pozornost vzbudil Trenčín, který doma převálcoval nizozemský Feyenoord 4:0.

„Podali jsme velmi dobrý výkon, naši hráči ze sebe vydali všechno a jsou hladoví po úspěchu v Evropě. Kdyby padl ještě pátý gól, možná bychom si mohli říct, že už jsme postoupili. Ale v dalším kole ještě rozhodně nejsme,“ nepředbíhá trenér Moniz.

SFC Opava-Slovan Liberec 1:1
Zrada! Penaltu "nekoušu", jsme za debily, zuří liberecký Potočný

I díky těmto výsledkům prožívá už nyní slovenský fotbal, alespoň podle koeficientu, druhou nejlepší sezonu za posledních deset let.

Bude cesta týmů zpod Tater pokračovat?

Jan Chramosta. Ilustrační fotografie.
Číhat na chyby obránců, to je moje úloha, říká jablonecký Chramosta