V klubu na severozápadě Anglie má loňský nejlepší střelec tamní druhé nejvyšší soutěže působit celé tři roky. Premier League už kdysi okusil, když si v dresu West Bromwich připsal tři branky ve 23 duelech. Nová výzva je nicméně o to sladší, že Burnley bude navíc bojovat o účast v Evropské lize.

Matěj Vydra
Co bude s Vydrou? Přestupová sága nekončí, lákají ho dva kluby

„V sobotu večer jsem ještě nic nevěděl, ale okolo desáté mi zavolal Ondra Chovanec, že jeden klub z Premier League by měl zájem, ale ať to nezakřiknu. Pak se to ovšem rychle rozjelo,“ vyprávěl útočník pro agenturu Ondřeje Chovance, jež ho zastupuje. Přestupovou částku, kterou za hráče v Derby následně vyinkasovali, kluby nezveřejnily.

Dojem na něj prý ihned udělal i uznávaný trenér Sean Dyche. „Poprvé jsme se spolu bavili po telefonu. Řekl mi, co po mně chce, líbí se mi, jak je to celkově v Burnley organizačně nastavené. Všichni vědí, co dělají, chtějí se každý rok zlepšovat,“ neskrýval nadšení šestadvacetiletý forvard.

Fotbalové utkání 3. předkola Ligy mistrů mezi celky SK Slavia Praha a FK Dynamo Kyjev 7. srpna v Praze. Josef Hušbauer.
Spasitel Hušbauer: Kopat penaltu v 95. minutě? Těžké na psychiku

A jak vidí konkurenci, mimo jiné velšského reprezentanta Sama Vokese nebo obávaného střelce Chrise Wooda? „Pokud se podaří postoupit do základní skupiny Evropské ligy, vyjde to tak na padesát zápasů na sezónu. Všichni dostanou šanci, bude záležet jen na mně, jestli ji využiju,“ dodal Vydra pro zmíněnou agenturu.

Rodák z Chotěboře bude po dřívějších štacích v Udine a Bruggách startovat v dresu už pátého anglického celku. Před Burnley totiž působil také ve Watfordu, WBA, Readingu a Derby County. Na spadnutí byl nedávno rovněž přestup do Leedsu, obě strany se však nakonec nedohodly na podmínkách.

Martin Sladký
Přát si Sevillu? Proč jsme dostali takovou sodu, diví se bek Sigmy Sladký

Mourinhovo proroctví Když se v lednu v rámci prestižního FA Cupu střetly celky Derby County a Manchesteru United, potkal se Vydra také s věhlasným trenérem Josém Mounrinhem. „Příští rok se uvidíme v Premier League,“ sdělil prý fotbalistovi svérázný kouč. Jako kdyby něco tušil…

„Říkal mi to, když jsme se loučili. A zajímavé je, že když jsem byl v Manchesteru, tak jsem ho viděl jít po ulici. Tentokrát jsme spolu nemluvili,“ vyprávěl Vydra pro zmíněnou agenturu Ondřeje Chovance. Do jedné z nejlepších fotbalových soutěží světa se český útočník – po někdejším angažmá ve WBA – vrací po čtyřech letech.