Když se Schick na letním Euru trefil v utkání proti Skotsku v Glasgow ze vzdálenosti 49,7 metru, celý svět byl z českého šikuly u vytržení. Nad jeho úžasným kouskem se rozplývaly fotbalové legendy i média až za oceánem. Cole Stockton z anglické League One teď předvedl něco, čím strčil Schicka do kapsy.

Patrik Schick kopl do míče a všichni sledují, jak plachtí až do brány.
Tenhle gól byl prostě Schick. Senzační česká trefa zpoza moře oslnila svět

Anglický útočník třetiligového Morecambe uhranul Ostrovy neuvěřitelným gólem z vlastní poloviny. Jeho trefa na půdě Fleetwood Town z 94. minuty navíc byla vítězná. Pro Moracambe to byla vůbec první ligový výhra od konce září.

„Ke konci utkání jsem si říkal, že už asi nevyhrajeme a že bod zvenku není nejhorší. Ale pak Cole vstřelil tenhle zázračný gól,“ žasnul kapitán týmu Anthony O'Connor. U vytržení byla i kouč Morecambe. „Nestává se často, že bych příliš slavil, ale je těžké neslavit takový gól,“ vykládal Stephen Robinson.

Denis Laňka v teplickém dresu.
VIDEO: Gól à la Schick. Laňka napodobil úchvatnou trefu z půlky hřiště

„Stále žertuju a říkám mu, že by byl sakra hráč, kdyby uměl kopat i levou nohou. Ale asi ji nepotřebuje, když dává takovéhle góly,“ smál se kouč. „Cole s tím pořád přichází. Je neuvěřitelné, co dokáže.“

Zdroj: Youtube

Sedmadvacetiletý útočník v červnu 2017 podepsal smlouvu se předním skotským klubem z Premiership Heart of Midlothian. Moc dobře se ale neuvedl. V prosinci čelil kritice poté, co byl na večírku v černé masce na obličeji. Za tým z Edinburghu odehrál jen dvanáct ligových utkání, ve kterých neskóroval a v lednu 2018 z Herts odešel. V Morecambe teď působí třetí sezonu v řadě a v 87 zápasech nasázel 30 gólů.