V samotném utkání ale byla Sigma jednoznačně horší a poslední zápasy jí moc nevyšly. Je to škoda, protože ještě pár kol zpět jsme měli dobrou šanci porvat se o evropské poháry. Myslím, že nyní šance už neexistuje. Zároveň si ale Olomouc přihrála dva zajímavé domácí zápasy - proti Spartě a Slavii, což je vždy svátek a jsem za to rád.

Fotbalové střípky Davida KobylíkaFotbalové střípky Davida KobylíkaZdroj: DENÍK

Bohužel závěr sezony nevychází ani olomouckým brankářům. Nevyšel Macíkovi, Stoppen měl smůlu, že si proti Baníku nesáhl na míč a lovil jej čtyřikrát ze sítě, Trefila jsme odstřelili po jeho chybách na začátku jarní části sezony, byť si nemyslím, že chytal nějak špatně. Otázkou je, co bude dál. Vypadá to na prodloužení smlouvy trenéra Jílka. Je to logické, když dostal tým do skupiny o titul, což je úspěch.

Jakub Pokorný
Dva vítězové, Pokorný vždy poraženým: Neskutečná atmosféra, ale hořké zápasy

O víkendu se rozhodlo, že Sparta vyhrála základní část a do nadstavby jde z prvního místa, k čemuž jí pomohly dvě sporné penalty. Já si myslím, že byly. Nicméně problémem je VAR, který je v Česku špatně vysvětlený. Chceme jej a chceme, aby technika opravovala chyby. Podle mě ale neměla rozhodčí Adámková vstupovat do utkání při druhé penaltové situaci. Bohužel vstoupila a lidé jsou naštvaní, že Sparta kope poslední dobou spoustu penalt. Na druhou stranu hraje dobře a jde si pro ně.

To Slavia ztratila doma s Hradcem, což jsem absolutně nečekal. Jen to dokazuje, že Hradec má za sebou dobrou sezonu. Myslím, že Sparta získala velkou výhodu a pokud neprohraje derby, tak oslaví po letech titul.

Diváci na zápase Sigma Olomouc - Baník Ostrava, 30. 4. 2023
Hukot na Andráku, Sigmu s Baníkem sledovalo devět tisíc lidí. Najdete se?

Co se týká boje o záchranu, tak Zlín vyválčil v Mladé Boleslavi velmi cenný bod. Popere se tak s Pardubicemi o to, kdo půjde přímo dolů. Na barážovou pozici věřím více Pardubicím a jako druhé na ni spadne Brno. Když za Zbrojovku nedá góly Řezníček, tak není tak kvalitní. Hodně si pomohl Baník, který by se měl zachránit a stejně tak Jablonec. Teplice také vypadají, že se pod trenérem Frťalou zvedly a dojdou k záchraně.

David Kobylík