Když se naposledy potkala Sigma s Jabloncem v Olomouci, bylo z toho pohodlné vítězství Hanáků 4:0. V srpnu loňského roku se trefili Pablo González, Ondřej Zmrzlý a dvakrát Martin Hála. Následně v únoru však Jablonec doma vyhrál nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Tentokrát proti Sigmě bude stát jiný tým s jiným koučem. Na lavičce již od léta nesedí Petr Rada, ale David Horejš. Jeho svěřenci nasbírali o dva body méně než sedmá Olomouc a jsou desátí.

„Mužstvo Jablonce mělo slabší začátek. Trochu podobně jako my, kdy jsme měli po vítězství na Baníku hlušší období. Myslím, že to ale hodně klame. Podle mě má Jablonec na víc, než kde momentálně je. Z mužstev, která jsou v tabulce kolem nás, vypadá jako nejfotbalovější tým,“ hlásí asistent trenéra Sigmy Jiří Saňák.

Nedohraný duel okresního přeboru: TJ Blatec - Sokol Střelice
Inzultace sudího proběhla jinak. Padly tresty - jedna milost, rozhodčí pochybil

Přesto za sebou měli Jablonečtí nyní třízápasovou sérii porážek a v duelech nedali ani gól. Do toho vypadli i z MOL Cupu s druholigovým Vyškovem a mluvilo se o tom, že to má Horejš nahnuté, ale v minulém kole dokázal Jablonec zdolat České Budějovice 3:0. Naopak Sigmě poslední duel v Teplicích příliš nevyšel. Sice po gólu Růska vedla, ale nakonec po pěti zápasech prohrála 1:2.

Defenziva týmu Václava Jílka si bude muset dávat pozor obzvláště na Jana Chramostu, který je nejlepším střelcem celku. Nasázel už sedm branek.

„Když projdu celý tým, tak velice šikovné mají středové hráče Kratochvíla a Davida Housku. Pak je tam Polidar ze Sparty, Chramosta, k němu Jovovič a dobře jim tam zapadl i další sparťan Sejk. Útočná trojka a střední záložníci jsou jejich devízou,“ hodnotí Saňák. Kromě Davida Housky je v kádru Jablonce z odchovanců Sigmy také Michal Surzyn. Na druhé straně bude duel stále speciální pro Víta Beneše.

„Je to tak, i když už v Jablonci není moc kluků, které jsem tam zažil. Budu se ale chystat jako na každý jiný duel,“ prozradil stoper Sigmy.

Za Hanáky se bude chtít po třech duelech bez gólu prosadit v sezoně pětigólový Chytil. Realizačnímu týmu nadále budou scházet brankář Matúš Macík a záložníci Denis Ventúra s Lukášem Greššákem. Jablonci by měl chybět Martinec.

Fotbalové střípky David Kobylíka
Střípky Davida Kobylíka: Méně „hihihi, hahaha“, víc profesionality

Utkání startuje v sobotu v 15 hodin a diváci se mají na co těšit. V sedmi z posledních devíti vzájemných duelů padly minimálně tři góly (pětkrát 4, dvakrát 3, jednou 2 a jednou 1).

„Poslední domácí zápas před přestávkou je vždy trochu určující pro následnou zimu z pohledu psychologie. Na druhou stranu je v naší lize při nevídaně vyrovnané tabulce důležitý opravdu každý zápas. Myslím, že se z toho potí spousta týmů a všichni jsou překvapení. Rozhodně chceme pro naše fanoušky vyhrát a zvrátit bilanci na vlastním hřišti, protože zpočátku se nám tady moc nedařilo,“ uzavřel Jiří Saňák.