Kádrem Sigmy se mezi sezonami prohnal průvan a klub zaznamenal spoustu odchodů i příchodů. Odešli například Kryštof Daněk (Sparta), Pablo González (Hapoel Tel Aviv), Roman Hubník (konec kariéry), Martin Hála (Bohemians) či Tomáš Zahradníček (zatím bez angažmá).

Tyto hráče se pokusí nahradit posily Filip Zorvan, Martin Košťál, Denis Ventúra, Lukáš Vraštil nebo nečerstvější zbraň Sigmy Jan Vodháněl.

Tisková konference a autogramiáda

„Je těžké hodnotit přestupy. Povedlo se nám přivést hráče na posty, na které jsme chtěli. Bohužel byli některé posily zraněné, což je v téhle počáteční fázi pro ně handicap. Denis Ventúra téměř půl přípravy promarodil, teď je mimo Martin Košťál. Ale třeba Filip Zorvan a Jan Vodháněl jsou ligou vyzkoušení, i když Honza má tréninkové manko. Věřím, že jsou schopni odcházející hráče zastoupit,“ popisoval sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

SK Sigma Olomouc - předsezonní tisková konference. Nové dresy
ANKETA: Sigma představila netradiční žluté dresy. Líbí se vám?

Právě příchod Vodháněla udělal trenérovi Václavu Jílkovi radost, protože o něj měl zájem již v minulosti.

„Chtěli jsme jej už, když končil v Bohemce. Ale je těžké říct, v jakém je stavu po jednom tréninku, který s námi absolvoval. Nutno říct, že byl v individuálním nebo skupinovém režimu a netrénoval s týmem. Je tedy třeba, aby v co nejkratší době posbíral věci, které po něm budeme chtít. Ještě si v průběhu příštího týdne uděláme kondiční testy, abychom znali jeho úroveň připravenosti. Na druhou stranu ho znám, vím, co předváděl v Bohemce, v Admiře odehrál sezonu stabilně, takže věřím, že nebude dlouho trvat, než bude připraven a věřím, že nám potom pomůže hlavně v ofenzivě a nebezpečnosti. Tam jsme kolikrát měli problém,“ hodnotil Jílek.

V uplynulé sezoně obsadila Sigma osmou příčku a nyní by chtěla mířit ještě výš. „Zajímala by mě první skupina. Chceme být lepší než v uplynulé sezoně. Nebyli jsme od ní daleko a víme, že se nám hodně zápasů nepovedlo,“ sdělil k ambicím Ladislav Minář.

„Jsem přesvědčen, že je mužstvo nachystané. Hlavním cílem bude konzistentnější výkonnost. V minulé sezoně nás potkala období, kdy jsme byli schopni hrát dobrý fotbal a byli jsme za to bodově odměněni, ale také přišly špatné zápasy. Pokud se nám to podaří stabilizovat, tak šestka nemusí být sen, ale můžeme se o ni reálně porvat,“ přidal svůj pohled Václav Jílek.

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili Liberec 1:0. Václav Jemelka
Plzeň intenzivně jedná se Sigmou o Jemelkovi. Zájem je velký, potvrdil Minář

Tomu však během přípravy dělali starosti právě zranění noví svěřenci a optimální nebyly ani výsledky (2 výhry, 2 remízy, 4 prohry).

„Porážek bylo poměrně dost a výsledkově bychom asi měli vyšší nároky. Na druhou stranu jsme byli ve fázi zkoušení. Přišlo spoustu nových hráčů a trvá, než nasbírají naše nároky. Zároveň jsme zvolili náročný způsob přípravy, což nás v některých zápasech doběhlo, ale věřím, že to v sezoně bude ku prospěchu věci,“ dodal Jílek

Tomu ještě může nadělat vrásky případný odchod sedmadvacetiletého stopera Václava Jemelky, o kterého má velký zájem Plzeň a jednání stále probíhají.