„ Chceme postoupit, takže zápas roku to asi není,“ pousmál se bezprostředně po posledním ligovém zápase v Plzni brankář Aleš Mandous.

Také muž s dost možná nejstabilnější výkonností z celého olomouckého kádru si ale důležitost úterního souboje uvědomuje.

Pohár už dávno není popelkou, soutěží, která se hraje z povinnosti. Je to jedna z cest do Evropy. Pro Sigmu momentálně cesta o čtyřech krocích, které je třeba udělat.

Loni skončili Hanáci před branami finále po domácí porážce v semifinále s Libercem. V lize to tehdy neklapalo, nakonec tým dokonce zapadl až do skupiny o záchranu. K duelu se Slovanem se několik týdnů mužstvo upínalo a nakonec klíčovou bitvu prohrálo.

Sigma Olomouc prohrála v Plzni 0:1.Pavel Šulc, Aleš Mandous
Gól na přední, brankářova chyba? Hubník mi to tečoval, hájil se Mandous

Před letošním osmifinále je situace v lecčems podobná. Sigmákům to na hřišti v posledních týdnech zkrátka neladí. Za čtyři zápasy dali jediný gól. Na nejlepší nabírají bodovou ztrátu.

Trenér Radoslav Látal prozradil, že na pohárové utkání šetřil některé hráče.

„Víme, jak na tom v tabulce jsme. Už dnes při skladbě sestavy jsme se dívali na úterý a na pohárový zápas s Bohemians,“ řekl Látal po Plzni, kde nechal na lavici obránce Víta Beneše a do nominace vůbec nezařadil útočníka Nešpora.

S Bohemians Sigma hrála před necelým měsícem. Nudné ligové utkání skončilo na příšerném terénu 0:0.

Klokani od té doby nevyhráli. Padli 1:3 s Plzní, pak remizovali s Českými Budějovicemi a naposledy znovu po výsledku 0:0 plichtili ve Zlíně.

„Za Sigmu budou moci nastoupit hráči, kteří nemohli nastoupit právě v tom ligovém utkání. Jde o Hubníka a Gonzáleze, což znamená rozhodně mohutné posílení pro Olomouc. Sice nezvládli výsledkově poslední zápasy, ale je to hodně kvalitní mužstvo,“ podotkl Erich Brabec, asistent trenéra Bohemians Luďka Klusáčka.

Sigmu porazili klokani ve čtvrtfinále poháru před dvěma lety. Výhru 1:0 zajistil Antonín Vaníček.

Kdo se bude radovat tentokrát?