Už po čtvrt hodině hry šlo Eskáčko do vedení. Pas mezi obránce dostal Vlachovský, přesprintoval obránce a střelou podél gólmana otevřel skóre. O chvíli později to mohlo být o dvě branky, ale jeden z obránců zablokoval pokus z malého vápna.

Ve 36. minutě doslova daroval Bartolomeovi gól brankář soupeře, který jeho střelu z dvaceti metrů doprostřed nedokázal vyrazit a míč zapadl za jeho záda. Tři minuty nato svoji chybu odčinil skvělým zákrokem, proti pokusu z bezprostřední blízkosti.

Minutu před přestávkou ale po pěkné akci Stříže na levé straně usměrnil míč do brány Bartolomeu a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto.

Sportovní ředitel Sigmy Olomouc Ladislav Minář na předsezónní tiskové konferenci.
Minář: Chytil? Nejsme v koutě, chceme sportovní úspěch. Promluvil o posilách

Svěřenci Pavla Šustra přidali po přestávce ještě dvě branky. V 50. minutě ještě z dobré příležitosti neuspěli, ale po hodině hry zůstal po zpětné přihrávce ve vápně osamocený Kulig a bylo to 4:0.

O tři minuty později dokonal Prostějov bůra. Z druhé vlny naběhl do pokutového území Stříž a dorazil pokus jednoho ze spoluhráčů, který se k němu odrazil od tyčky - 5:0.

Zlaté Moravce zahrozily nejvýrazněji čtvrt hodiny před koncem, ale pokus z dobré pozice mířil vysoko nad.

Po jasném vítězství nad soupeřem, který také nenaskočil v nejsilnějším složení, tak má Prostějov v tabulce čtyři body a za týden jej čeká poslední duel se Sigmou Olomouc.

1. SK Prostějov - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 5:0 (3:0)

Branky: 36. a 44. Bartolomeu, 16. Vlachovský, 60. Kulig, 63. Stříž.

Prostějov: Mikeš – Kulig, Spáčil, Vlachovský, Šedivý, Stříž, Bolf, Bialek, Gáč, Šumbera, Bartolomeu. Náhradníci: Krynskyj – Vyhlídal, Zbožínek, Karásek, Zapletal, Koudelka. Trenér: Pavel Šustr.

Z. Moravce: Chropovský – Málek, Polák, Stareček, Bujna, Bača, Nemčok, Zrubec, Vikri, Pinte, Čiernik. Náhradníci: Michaleje, Gerši, Ďurek, Kolembus, Penzéš, Homola, Záhon, Dulay, Ševčík, Richter.