Celky z opačných pólů tabulky od sebe dělí dvanáct bodů. Rozdíl se asi nejlépe ukázal ve vzájemném zápase, ve kterém hráči Luké zvítězili jednoznačně 7:1. To však nebyl největší debakl Brodku. Ten přišel v poslední hrací den od Sokola Kladky, když inkasoval ještě o tři góly více.

Zaměřme se ale nejdřív na lídra soutěže, který vede tabulku těsně před Hvozdem a duem pronásledovatelů z Čech pod Kosířem a ze Zdětína.

Nové hřiště přineslo výhry

„Jsme velice spokojeni. Začátek sezony jsme měli skutečně výborný. Měli jsme také štěstí, že jsme měli široký kádr a vyhýbala se nám zranění,“ rekapituloval optimisticky předseda Luké Petr Vydržel.

Dlouho ročník pro jeho tým vypadal skutečně snově. Potom ale přišly komplikace.

„Zlomové utkání přišlo v pátém kole, kdy nám při domácím zápase s Vilémovem během jednoho poločasu vypadli čtyři klíčoví hráči základní sestavy, kteří se v posledních dvou zápasech na hřiště už nepodívali. Vinou této smůly byla naše sestava v posledních dvou střetnutích velmi okleštěná a nepodařilo se nám v nich bodovat,“ pokrčil Vydržel rameny.

Vládní nařízení kvůli šíření koronaviru pak zastavila předčasně všechny sportovní soutěže na území státu. Celku z Luké to přišlo vhod. „My jsme v podstatě doufali, že už se to poslední kolo hrát nebude. Jde totiž skutečně o dlouhodobější zranění našich opor,“ řekl Vydržel.

„Doufám, že se kluci už těší na jaro. Už rok hrajeme na nově zrekonstruovaném hřišti, na kterém jsme loni na jaře nastoupili vůbec poprvé. Na rozdíl od předchozího hřiště si fotbalista zápasy skutečně užije. Dříve jsme totiž měli snad nejhorší hřiště v celé soutěži,“ přiznal předseda.

Celek z pomezí olomouckého a prostějovského okresu nyní vede tabulku nejnižší soutěže Prostějovska, a tak by mohl pomýšlet i na postup. Takovéto myšlenky ale v Luké prý nejsou. „Na postup vyloženě necílíme. Teď jsou na čele tři celky, které by nakonec mohly být první. Každopádně je ale pravda, že všechny zápasy s našimi největšími konkurenty odehrajeme na domácím hřišti,“ vyhlížel Vydržel jarní bitvy.

Béčko v Brodku jako doplněk

Na opačném konci tabulky najdeme Brodek u Konice B. Jejich áčko hraje uprostřed tabulky okresního přeboru, rezervní tým tak pod tlakem není. „Bodů jsme ale určitě mohli nasbírat více, alespoň z domácích zápasů,“ konstatoval předseda klubu Radovan Vičar.

„B-tým vlastně plní účel toho, že si za něj zahrají kluci, kteří si zahrát chtějí. Dále pak za něj nastupují starší chlapi, kluci, kteří sedí v áčku na lavičce a dorostenci, kteří si díky tomu navyknou na mužský fotbal,“ vysvětlil předseda Brodku u Konice.

TOP střelci:

8 - Lukáš Tyl (Přemyslovice)

5 - Radek Švec (Vilémov, Hvozd), Robin Štefl, Miloš Navrátil (oba Kladky), Jaroslav Koudelka (Brodek u Konice), David Jedlička (Luká), Jiří Smékal (Čechy pod Kosířem)

TOP zlí muži:

1 ČK + 1 ŽK - Adam Saulich (Čechy pod Kosířem)

3 ŽK - Tomáš Křeček (Kladky), Tomáš Božek (Čechy pod Kosířem)

2 ŽK - Petr Grulich (Luká ), Martin Žídek (Čechy pod Kosířem), David Kvapil (Hvozd), Petr Vydržel (Luká ), David Vašků (Zdětín), Jiří Žouželka (Kladky), Jiří Božek (Čechy pod Kosířem), Radek Kvapil (Hvozd)


Načítám tabulku ...