Tradičně vypjaté derby mezi Protivanovem a Lipovou přineslo bouřlivou kulisu i parádní fotbal. A na konci pak velkou euforii na straně hostů a obrovské zklamání domácího Protivanova.

„Bolí to. Těžko se to teď bude z kluků sundávat,“ líčil své dojmy po porážce domácí brankář Milan Piták.

Lipová byla fotbalovějším týmem a na konci první půle se ujala vedení 2:0. Po přestávce se Protivanov vrátil do hry, když snížil František Pospíšil, ale hned vzápětí hosté opět odskočili po krásné trefě kapitána Žilky.

Ovšem ani to Protivanov nezlomilo a půl hodiny před koncem přišel další kontaktní gól. Od té chvíle už se hrálo nahoru dolů. Domácí měli šance na vyrovnání, Lipová zase několik příležitostí k navýšení náskoku.

V 89. minutě pak přišla velká radost v protivanovském táboru, když se trefil Dalibor Sedlák a vyrovnal na 3:3.

Ani to však ještě nebylo vše. Lipová hned po rozehrávce vybojovala roh, po něm vznikla obrovská trma vrma a míč nakonec téměř z brankové čáry poslal do sítě střídající Adam Přikryl.

„Jsme rádi, že jsme to v posledních vteřinách urvali. Mělo to svou atmosféru, tenhle zápas byl pro nás velmi důležitý. Stále jsem věřil, že to tam dotlačíme. Zápas skončí, až pískne rozhodčí,“ zopakoval starou fotbalovou pravdu kapitán Lipové František Žilka.

Ve Vrchoslavicích se utkali fotbaloví veteráni
Ve Vrchoslavicích se utkali fotbaloví veteráni

SK Protivanov - SK Lipová 3:4 (0:2)

Branky: 50. F. Pospíšil, 62. Milar, 89. D. Sedlák - 39. Moštěk, 42. Štěpánek z pen., 52. Žilka, 90. Přikryl. Rozhodčí: Kučera - Molík, Šmíd. ŽK: M. Pospíšil - Novák. Diváci: 222.
Protivanov: Piták - D. Nejedlý (22. Z. Pospíšil), Milar, Dvořák, M. Pospíšil (51. Musil) – D. Sedlák, F. Pospíšil (82. T. Pospíšil), Sekanina, V. Nejedlý, Kropáč – Grmela (68. R. Sedlák).
Lipová: Holásek - Žilka, Takáč, Drexler, Moštěk (56. Novák) – Palla (82. Vybíhal), Jamrich, Horák, Pekař - Štěpánek, Dostál (63. Přikryl).