Zápas se od začátku vyvíjel lépe pro hosty. Od začátku byli rychlejší ve startu na míč a také jejich přihrávky byly daleko přesnější. Přesto se mohli jako první radovat domácí, když střelu Gábora vyrazil brankář Darda před Cibulce, ale jeho dorážka jen lízla přední tyč.

Hněvotínští byli o pět minut úspěšnější když podnikli postupný útok a Kropáč z pravé strany poslal míč ke vzdálenější tyči - 0:1. Na druhou trefu nečekali hosté dlouho. Matěj Holub prostřelil k bližší tyči domácího Maráka a bylo – 0:2. Hanákům se podařilo snížit až v samém závěru prvního poločasu. Krupička poslal dlouhým pasem Mazoucha do běhu a ten umístěnou střelou do rohu brány, za lehké teče gólmana snížil na poločasových – 1:2.

"Dnes se nám nepodařilo zachytit začátek zápasu. Hosté byli dříve u většiny balonů, byli důraznější a působili dojmem, že chtějí víc než my. Po pětadvaceti minutách jsme hru vyrovnali a na konci poločasu zaslouženě snížili," hodnotil domácí trenér Daniel Kolář.

trenér Daniel Šmejkal
Prostějov na vzestupu, ale je na čem pracovat. Kouč: Kdybychom dělali chytrý...

Ve druhé půli pokračovaly oba týmy v bojovném výkonu. Hanáci se zvýšeným úsilím snažili vyrovnat, ale Hněvotínští rychlými starty rozbíjeli jejich snahu. Také několik brejků hostů do otevřené domácí obrany nepřineslo už žádné góly a tak zůstal konečným výsledkem ten z první pětačtyřicetiminutovky. "Druhý poločas jsme se už Hněvotínu vyrovnali jak nasazením tak pohybem, ale další góly se nám bohužel nepodařilo vstřelit," uzavřel trenér Kolář.

Haná se po porážce propadla na třetí příčku tabulku 1.B třídy skupiny B a na svém kontě má 34 bodů stejně jako pátý Hněvotín.

V dalším kole hostí Haná v neděli 17. dubna od 10.15 hodin rivala ze Smržic. Hněvotín hraje o den dříve doma s Moravským Berounem s výkopem v 16 hodin.

Haná Prostějov - FC Hněvotín 1:2 (1:2)

Branky: 43. Mazouch – 11. Kropáč, 23. Matěj Holub.

Rozhodčí: Čásek – Hrbáček, Winkler. Delegát: Sebök. ŽK: Kumstát, Čermák, Mazouch, Typner, Gábor – Sova. Diváků: 64.

Haná Prostějov: Marák – Světlík, Trnavský, Čermák, Kumstát (70. Vitásek) – Hladký, Mazouch, Krupička, Jakub Novák – Cibulec (70. Typner), Gábor. Trenér: Daniel Kolář.

FC Hněvotín: Darda – Cohl, Juřen, Sova, Kropáč – Schinneck, Kravčík, Marek, Jakub Holub – Križan (90. Šulc), Matěj Holub. Trenér: Michal Barčík.