Domácí se úvodní dvě desítky minut oťukávali, postupně však získávali velkou převahu, kterou korunoval Tomáš Indra dvěma vstřelenými góly v rozmezí pěti minut.

„Úvod byl od nás trochu nervózní, protože kluci neměli žádný přípravný zápas. Pak už ale byla jen otázka času, než nějaký gól padne. Jak se nám povedlo skórovat, tak už to byla jen otázka konečného výsledku,“ hodnotil spokojený trenér domácího celku Martin Kupčík.

„Musím pochválit domácí mužstvo, protože hrálo velice atraktivní, útočný a náročný fotbal. Byli dobří v rychlosti i v přechodu do útoku. My jsme se snažili hrát defenzivně, v úvodu to bylo vyrovnanější, ale po inkasované brance narostla domácím křídla,“ řekl k prvnímu poločasu trenér Kralic Petr Gottwald.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Medlov sestřelil v souboji s Mohelnicí jeho bývalý hráč

Po změně stran přidali rozjetí domácí další tři branky o které se postarali dvougólový Petr Linet a Tomáš Kubíček.

Velké Losiny tak i bez zápasové prověrky na úvod nového ročníku zvítězily dominantním skóre 5:0.

„Pro nás to byl ideální soupeř na rozehrání a získání psychické pohody. Nemyslím si, že by Kralice měly hrát o horní příčky tabulky,“ konstatoval kouč Kupčík, který se ještě vrátil k letnímu přípravnému období.

„Místo jednoho měsíce jsme odtrénovali jen tři týdny. Chtěl jsem nechat kluky vydechnout, aby byli na sezonu nachystaní hlavně psychicky. To splnilo svůj účel a zápas si užívali,“ vyprávěl trenér celku ze Šumperska.

V příštím kole čeká Velké Losiny těžká bitva u nováčka soutěže z Bohuňovic. „Proti Kralicím jsme hráli v hodně ofenzivní sestavě. Příští kolo nás čeká těží soupeř,“ měl jasno Martin Kupčík.

RYCHLE ZAPOMENOUT

V táboře Kralic na Hané nezavládla po debaklu žádná depresivní nálada.

„Nezklamali jsme po stránce fyzické ani po stránce důrazu, ale vyhořeli jsme takticky. Ve druhém poločase jsem už ale třikrát prostřídal a proto byl výsledek takový,“ vysvětloval kouč Gottwald.

„Klukům jsem řekl, že na tento zápas okamžitě musíme zapomenout. Musíme se soustředit na další utkání, popracujeme na taktické stránce a ještě víc potrénujeme. Doufám, že se v příštím utkání odrazíme lépe do nové sezony,“ přál si trenér.

Kralice v domácí premiéře přivítají Sigmu Lutín, pak se vydají do Ústí.

„Los máme těžký, ale musíme se s tím porvat a hrát v rámci možností, jak nám to půjde. Musíme se sehrát, abychom body na podzim sbírali,“ hecoval svůj tým trenér Petr Gottwald.

TJ Sokol Velké Losiny – FC Kralice na Hané 5:0 (2:0)

Branky: 28. a 33. Indra, 51. a 64. Linet, 76. Kubíček. Rozhodčí: Habermann – Šteier, Machala. ŽK: Kobza, H. Hegner – Petržela, Baran, Vincourek. Diváci: 268.

Velké Losiny: Hatala – Bureš (79. Žídek), Zatloukal, Linet, Lazarov, Indra (61. H. Hegner), Maňka, Kobza (69. Kubíček), Šinogl, Hilbert (64. L. Hegner), Žák (69. Tejkl). Trenér: Martin Kupčík.

Kralice: Adamík – Prokop, Kadlec, Hlačík, Baran, Cibulka (61. Neoral), Petržela (71. Troneček), Rus, Vincourek, Dračka (78. Novotný), Němčík. Trenér: Petr Gottwald.