Medlov - Šternberk 0:1 (0:0) Pen: 3:4

Po zimní přestávce změřili síly fotbalisté Medlova s hosty ze Šternberku. Diváci trnuli při slibných šancích na obou stranách, ale oběma celkům chybělo více štěstí či přesnosti. Gól tak v základní  hrací době nepadl a rozhodovalo se v penaltovém rozstřelu. Domácí Medlov začal dvěma neproměněnými pokusy,  Šternberk zaváhání využil a odvezl si z Uničovska dva body.

Zdroj: Youtube

Lutín - Jeseník 2:3 (2:2)

Souboj o první místo v tabulce sehráli hned na úvod jara hráči Sigmy Lutín proti Jeseníku. První poločas přinesl po dvou gólech na obou stranách a rozhodnutí tak muselo přijít ve druhé části zápasu. Krátce po přestávce se trefil za hosty z lázeňského města Matěj Planý a tři body putovaly na sever, Jeseník se stal  novým lídrem krajského přeboru.

Zdroj: Youtube

Zábřeh - Všechovice 3:0 (1:0)

Bez inkasovaného gólu vstoupili do jarní části sezony fotbalisté ze Zábřehu. V 17. kole hostili Všechovice a s jejich útočnými pokusy si dokázali poradit. Domácí poslal do vedení v 15. minutě Hymr a ve druhém poločase  se podařilo Zábřehu proti třetímu celku náskok navýšit na konečných 3:0.

Zdroj: Youtube

Dolany - Kralice na Hané 0:1 (0:0) Pen: 3:4

Jen pár šancí nabídlo měření sil Dolan a Kralic na Hané v základní  hrací době. Tým domácích Dolan mohl rozhodnout o těsné výhře osm minut před koncem, ale v superšanci domácí selhali. Ani Kraličtí se za 90 minut neprosadili a zápas tak musely rozsoudit penalty. V nich se zaskvěl gólman hostů, který si poradil s dvěma dolanskými pokusy a dva body tak směřovaly na Prostějovsko.

Zdroj: Youtube

Černovír - Opatovice 3:2 (2:0) Pen: 5:4

Černovír začal na domácím hřišti proti Opatovicím skvěle a po půlhodině hry vedl olomoucký celek 2:0. Hosté se ale zlepšili v proměňování šancí po přestávce a během 12 minut druhého poločasu srovnali skóre. Rozhodnout se už Černovíru z velkých příležitostí nepodařilo a následovaly pokutové kopy. V nich si Slovan připsal bod navíc.

Zdroj: Youtube

Mohelnice - Velké Losiny 5:4 (2:2)

Radost v úvodním utkání jara udělal tým Mohelnice domácím fanouškům v duelu s Velkými Losinami. Hosté sice začali gólově, za 40 minut se trefili Losinští třikrát, jednou to však bylo do vlastní branky a tak byla Mohelnice stále na dostřel. Obrat vzal na sebe kapitán Roman Kuba a hattrickem překlopil vedení na stranu domácích. V přestřelce nakonec padlo devět gólů, tři body  však zůstaly v Mohelnici.

Zdroj: Youtube

Litovel - 1. HFK Olomouc B 0:1 (0:1)

Tři body vytěžil z prvního jarního zápasu rezervní tým olomouckého 1. HFK. Mladíci z Holice zamířili na půdu Litovle a skórovat se jim podařilo těsně před poločasovou přestávkou. Ve druhé půli zahodili několik velkých příležitostí na pojištění výhry a nakonec se o plný bodový zisk museli ještě hodně strachovat. Domácí mužstvo se silně tlačilo za vyrovnáním, Olomoučtí ale obětavě vykopávali balon z brankové čáry a vítězství uhájili.

Zdroj: Youtube