Sedmatřicetiletý bývalý hráč olomoucké Sigmy, ale také francouzského Štrasburku či bundesligového Bielefeldu už pravidelně do zápasů nenastupuje.

„Už jen trénuju, ale bylo nás málo, tak jsem musel jít. V základu jsem byl po roce a půl,“ prozradil mistr Evropy do 21 let z roku 2002.

V Chomoutově to byl velmi povedený návrat. V prvním poločase se Kobylík trefil z trestného kopu do šibenice a otevřel skóre. Když pak domácí zásluhou Lubomíra Sedláře vyrovnali na 1:1, asistoval Kobylík dvě minuty před koncem u vítězné branky Lukáše Zeliny.

Určice díky vítězství přeskočily v tabulce Kostelec a posunuly se na desáté místo. Především se ale vzdálily od sestupových vod. Na Slavonín a Dub nad Moravou už mají desetibodový náskok.

Chomoutov – Sokol Určice 1:2 (0:1)

Branky: 53. Sedlář – 36. Kobylík, 88. Zelina.

Rozhodčí: Lepka – Straka, Hampl. Diváci: 170.

Chomoutov: M. Rigo – Rochovanský, Hynek, Stejskal, Hrabálek (74. Voráč), Kubíček, Sedlář, Beneš, Kratochvíl (44. Kudlička), Vybíral, L. Rigo. Trenér: Jan Adamík.

Určice: Navrátil – Slezák, Frehar, Zelina, Kaprál (74. Mašek), P. Halouzka, Krajíček (77. Kotlán), O. Halouzka, Bureš, Žáček (84. Sosík, 90.+2 Handl), Kobylík. Hrající trenér: David Kobylík.

1. semifinálový zápas o Evropu - Fotbalisté Olomouce (v červeném) padli na hřišti Zlína 0:1.
Sigma si udržuje víru: Doma jsme schopní semifinále otočit