Pětadvacetiletý brankář David Kubica uspěl na zkoušce v třetiligovém Blansku. Účastník MSFL oznámil na svých stránkách příchod gólmana, který prošel mládeží Sigmy Olomouc a s mužským fotbalem má zkušenosti z Nových Sadů, HFK Olomouc, Přerova či právě Medlova.

Na podzim Kubica odchytal v olomouckém krajském přeboru jedenáct zápasů. Původně se měl střídat s Davidem Zmundem, ten ale nakonec ve většině duelů naskakoval v poli, jelikož kádr pátého týmu tabulky Medlova trápily zdravotní problémy a s tím spojený nedostatek hráčů.

Fotbal na sněhu. Devatenácka Šumperku v přípravě přestřílela Rapotín
Velký přehled: Kdy začíná příprava týmů z KP a jaký mají program přáteláků?

„Angažmá v Medlově hodnotím rozhodně na jedničku. Měl jsem zápasové vytížení, což mi dost pomohlo. Do toho tam je skvělá parta kluků a celkově lidí včetně vedení. Moc jim děkuji. Musím říct, že by Medlovu slušela divize,“ hodnotil David Kubica.

Na podzim za Blansko nastupoval bývalý gólman Uničova či HFK Olomouc Marek Kalina, s týmem ale zimní přípravu nezačal a připravuje se s Kvítkovicemi. Místo něj se tak o místo jedničky porve právě David Kubica.

„Vůbec nebylo jasné, kam budou dál směřovat mé kroky. Ale naskytla se možnost jít do přípravy v Blansku a ukázat se, tak jsem toho využil. Hodně mi v tomto pomohl kamarád Přema Procházka. Věřím, že s tímto přesunem přijdou hlavně nové zkušenosti - jak brankářské, tak ty osobní,“ uzavřel David Kubica.

TJ Sigma Lutín - TJ Sokol Čechovice
Záchrana v kraji za každou cenu? Nikoliv. Lutín bude přemýšlet o nižší soutěži