Velmi těžký soupeř čeká tento víkend na prostějovské fotbalisty. Ti zavítají na půdě Českých Budějovic, které letos patří mezi hlavní aspiranty na postup.

Dynamo je zatím po třech kolech stoprocentní, bez porážky ovšem zůstává také nováček z Prostějova.

Ten se však bude na jihu Čech muset obejít bez záložníka Jana Koudelky, který v pátek odcestoval s národním týmem na Mistrovství Evropy v malém fotbalu.

„Jeho absence bude problém, ale musíme si s tím poradit. Příležitost dostanou jiní hráči, kteří musí potvrdit svou kvalitu,“ poznamenal trenér Oldřich Machala.

Jan Polák společně s předsedou 1.SK Františkem Jurou
Prostějov ulovil zvučnou posilu: na Hanou míří exreprezentant Polák

Ten v týdnu přivítal zvučnou posilu v podobě Jana Poláka, ale bývalý reprezentant se teprve nyní zapojuje do tréninku s mužstvem a ještě není stoprocentně připravený. Otazník visí i nad startem kapitána Karla Kroupy, který týmu chyběl v posledním duelu proti Žižkovu.

V něm „eskáčko“ remizovalo 0:0 a jeho ofenziva na rozdíl od předchozích zápasů vázla. I tak jsou ale na Hané se vstupem do sezony spokojení.

„Máme pět bodů, což je slušné. Těší mě, že nedostáváme branky, jen mě mrzí, že jsme poslední utkání nezvládli lépe v ofenzivě,“ přiznává Oldřich Machala.

Utkání v Českých Budějovicích je na programu v neděli od 17 hodin.