V Tipsport lize Prostějov nejprve remizoval s ostravským Baníkem (2:2) a poté těsně podlehl (2:3) Karviné.

Na závěr čekal Hanáky soupeř ze slovenské nejvyšší soutěže. V dresu klubu, který má sídlo v Žiaru nad Hronom nastoupil v základní sestavě i exolomoucký útočník Ismar Tandir a dokonce se zapsal mezi střelce. Ve 39. minutě zvyšoval na 2:0. Už před ním se prosadil Patrik Abrahám, který si nakonec v zápase zapsal dvě přesné trefy. Sedm minut před koncem totiž pečetil výhru Pohronie.

Za Prostějov korigoval tradiční střelec Hanáků v zimní přípravě. Kromě prvního zápasu s Baníkem se dokázal prosadit v každém ze tří následujících duelů. Trenér Pavel Šustr však s výkonem svých svěřenců celkově spokojen být nemohl.

„Zápas je pro všechny hráče varováním. Musí nám sami ukázat že chtějí hrát a bojovat za Prostějov. Pokud toto v nejbližší době neprokáží, tak v Prostějově nebudou. Každý by si měl sáhnout do svědomí,“ prohlásil pro klubové webové stránky.

BK Olomoucko. Ilustrační foto
Pohárový krach. Basketbalisté Olomoucka medaili neobhájí

Do utkání už nezasáhli ukrajinský záložník Dmitro Zhykol a obránce Jiří Batelka, jenž se vrátil do Kroměříže.

„Batelka nás během za časového úseku, který s námi byl, a během dvou zápasů nepřesvědčil, že patří do základní sestavy. Vzhledem k tomu, že je to mladý hráč, je pro něho lepší, aby hrál. Proto u nás skončil,“ řekl Šustr.

„Dmytro Zhykol fotbalovou kvalitu má, ale přišel a zranil se. Proto jsme se rozhodli, že nebudeme čekat, až se uzdraví, ale odešleme ho domů. V případě, že o něj ještě budeme mít zájem, přijede za námi zpátky,“ doplnil prostějovský kouč.

Jeho tým bude hrát další přípravný zápas v pátek od 13 hodin na půdě slovenské Dubnice.