Na umělé trávě v Holici zvítězili 2:1. O branky Prostějova se postarali už v prvním poločase Karel Kroupa a Jan Šteigl.

„První poločas jsme herně zvládli velmi dobře, vytvořili jsme si spoustu šancí. Hráli jsme aktivně, napadali jsme rozehrávku, soupeři už od šestnáctky odebírali balóny. I když jsme vedli jen 2:0, byl jsem spokojen. Ale tolik situací, které jsme nedohráli, mě mrzí,“ zhodnotil zápas pro klubový web trenér Oldřich Machala.

Červenou nití, která se táhne celou zimní přípravou a vlastně už koncem podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, jsou stále problémy Prostějova s proměňováním šancí.

„Pořád nás trápí koncovka, zápasy s takovým průběhem se musí rozhodnout mnohem dřív. O poločase jsme mohli vést i o čtyři branky. Hráči si musí dát v koncovce víc záležet a trefovat balóny do brány,“ dodal Machala.

Jeho protějšek Dušan Žmolík byl rád především za další kvalitní konfrontaci se soupeřem z vyšší soutěže. Výsledek navíc po změně stran vylepšil snížením Jeřábek.

„První poločas jsme příliš nezvládli. Nemyslím ani tak výsledkově, ale herně. Prostějov nás dobře napadal, získával odražené míče a dostával nás pod tlak. Na konci poločasu jsme se již do hry začali dostávat více, a především pak v druhém poločase jsme opět hráli kombinační fotbal. Dokázali jsme držet míč a vytvářeli jsme si řadu zajímavých příležitostí,“ řekl Žmolík pro uničovský web.

I přes to, že Prostějov mohl nastřílet mnohem víc branek, byl s výkonem svého mužstva spokojen. „Prostějov hrozil z brejků, které kdyby vyřešil lépe, mohlo to pro nás skončit ostudou. Na druhou stranu, i my jsme měli herní kvalitu na to zápas nejen srovnat, ale i otočit, pokud bychom byli přesnější ve finální fázi,“ prohlásil Žmolík.

„Byl to pro nás perfektní zápas a ukázal nám, že když si budeme věřit, hrát rychle, správně se nabízet a dobře napadat, budeme pro každého velice nebezpečným soupeřem,“ dodal.

„Druhý poločas už nebyl tak kvalitní, přesto jsme měli další vyložené příležitosti. Jsem především spokojen s tím, jak k utkání kluci přistoupili, protože vím, že byli po tomto tréninkovém týdnu hodně unaveni. Nikdo si po zápase nestěžoval na zranění, což je také důležité,“ poznamenal Machala.

Prostějov bude hrát o víkendu v Líšni. Uničov v dalším přípravném utkání nastoupí v sobotu proti Kozlovicím.

1.SK Prostějov – SK Uničov 2:1 (2:0)

Branky: 34. Kroupa, 34. Šteigl – 71. Jeřábek
Prostějov: Bréda – Biolek, Schuster, Janíček, Slaninka – Koudelka, Pernackij, Fládr, Lutonský, Šteigl – Kroupa. Střídali: Mucha – Machynek, Polák, Zapletal. Trenér: Oldřich Machala.
Uničov: Uvízl - Seibert, Bala, Můčka, Purzitidis - Jeřábek, Svoboda, Bača, Vichta, Strnad - Komenda. Střídali:  Koutek, Rajnoha. Trenér:  Dušan Žmolík.