Slovenský druholigista v posledním zápase zimní ligy nebyl lepší, jenže Prostějovští doplatili na svou podzimní bolest, tedy zakončení. Šancí si vytvořili dostatek, ale žádnou neproměnili. Dokonce zahodili i pokutový kop a nakonec sami inkasovali. Skupinu D tak Prostějov uzavřel s bilancí jednoho vítězství a dvou porážek.

„Neustále se to opakuje, co mám k tomu říci. Herně má náš výkon kvalitu, vytvoříme si šance, jsme lepší, fotbalovější, ale jenom po vápno. Tam si nevíme rady. Do dvacáté minuty to mělo být 2:0,“ zlobil se trenér Oldřich Machala.

Jenže Biolek nastřelil ve své šanci jen břevno a mladík Píchal pak neproměnil penaltu po faulu na Nikoliće.

„Je to pořád dokola. Chybí nám důraz v šestnáctce, cit pro správné řešení, nemáme nikoho, kdo by dal gól,“ rozhodil rukama.

Místo toho tedy udeřil Poprad. Konkrétně to byl Maťaš, který přehodil brankáře Neorala. O vyrovnání se z trestného kopu pokoušel Fládr, ale jeho rána jen olízla vnější tyč, takže neuspěl. Stejně jako po změně stran Šteigl, jenž nepropálil gólmana Popradu.

„Spokojen mohu být s přístupem hráčů k utkání, jenže nelze hrát jen po vápno. Pak vám dá soupeř gól a vyhraje. Nemuseli jsme přitom prohrát ani jedno z posledních dvou utkání,“ připomněl Machala, že také proti ostravskému Baníku vyšel Prostějov střelecky naprázdno.

MUŽSTVO POSÍLIL LUTONSKÝ Z BRNA

I proto trenér Machala už na začátku přípravy avizoval, že tým potřebuje na ofenzivních postech nutně posílit. V zápase s Popradem už nastoupil Milan Lutonský, který přichází do Prostějova z Brna.

„Vedl si velmi dobře. Vkládám do něj naděje. Je to levonohý křídelní hráč. Už má i zkušenosti, prošel si ligou. Měl by nám pomoct,“ prohlásil Machala na adresu pětadvacetiletého fotbalisty.

Dalším testovaným hráčem byl proti Popradu Slovinec Žan Nikolić. Dvaadvacetiletý hráč je odchovancem Koperu, většinu času ale strávil po hostováních a v klubech z nižších soutěží. Naposledy hrál druhou ligu za NK Dekani. V 17 podzimních zápasech vstřelil 9 gólů.

„Proti Popradu vypadal velmi zajímavě. Může hrát pod hrotem i z kraje, má dobré řešení situací, zakončení. Ještě s námi zůstane pro středeční zápas v Opavě. Pak se rozhodneme,“ uvedl prostějovský trenér, který zřejmě projeví zájem i o Rostislava Baďuru. Mladík ze Sigmy nastoupil v prvním zápase proti Prešovu, duel s Baníkem ale vynechal.

„Měl nějaký zdravotní problém, ale s Popradem už hrál. Nevypadá špatně, ale ani u něj rozhodnutí ještě nepadlo. Máme na zkoušení ještě tento týden,“ dodal Machala, kterému kromě střeleckého soužení kalí dobrý pocit z přípravy svalová zranění Žigola a Slaninky.

„Snad to nebude na dlouho,“ přeje si kouč, jenž by stále ještě rád uvítal v týmu nového hrotového útočníka.

„Možná ještě jeden dorazí. Určitě by to bylo na zkoušku, ale zatím to není jisté,“ prozradil na závěr.

Ve středu se Prostějovští v dalším přípravném zápase představí v Opavě-Kylešovicích proti prvoligovému Slezskému FC. Zápas má výkop plánovaný na 13 hodin.

FK Poprad - 1.SK Prostějov 1:0 (1:0)

Branka: 21. Maťaš.
Prostějov I. pol.: Neoral - Machynek, Schuster, Pernackij, Biolek - Lutonský, Nikolić, Sus, Fládr, Píchal - Kovařík. II. pol.: Mucha - Machynek, Janíček, Pernackij, Biolek - Šteigl, Zapletal, Pančochář, Nikolić (70. Píchal), Baďura - Kovařík (60. Lutonský). Trenér: Oldřich Machala.