Prostějov poslal do vedení už v 8. minutě David Píchal , který se prosadil po centru z levé strany. Nicméně k zisku bodu vedla ještě hodně trnitá cesta.

Druhý gól se totiž nepovedlo přidat, i když Koudelka měl pár slibných akcí. A od 47. minuty svěřenci trenéra Oldřicha Machaly hráli o deseti, když druhou žlutou kartu viděl Pernackyj. Celkem jich Hanáci viděli v zápase osm!

Hosté pak přežili několik šancí, ale nakonec se Sokolov přece jen dostal v 68. minutě se po přihrávce Štípka trefil Ondřej Machuča, čerstvá posila z Liberce.

V závěru se ještě síly na hřišti vyrovnaly, když byl v nastaveném čase také po druhé žluté kartě vyloučen domácí Čihák. Na skóre už to ale nic nezměnilo.

Prostějov je v neúplné tabulce na dvanáctém místě se sedmi body. Sokolov má o dva méně, ale vyškrábal se ze sestupových pozic na 14. příčku.

V příštím kole po reprezentační přestávce přivítají Prostějovští doma Varnsdorf. Ještě předtím sehrají v pátek 6. září exhibiční Utkání hvězd na oslavu 115. výročí založení klubu.

Ilustrační foto
Vítkovice v Prostějově nedohrály kvůli nadávkám. Jejich ostuda, řekl Vykoukal

FK Baník Sokolov - 1. SK Prostějov 1:1 (0:1)

Branky: 68. Machuča - 8. Píchal. Rozhodčí: Hanousek - Kříž, Váňa. ŽK: Čihák, Machuča, Štípek - Pernackyj, Biolek, Lutonský, Bréda, Píchal, Kroupa, Rolinc. ČK: 90.+3 Čihák - 47. Pernackyj.

Sokolov: Šiman – Šmehyl, Hošek, A. Čihák, Jakub Dvořák II. – Machuča, Glaser (59. Štursa) – Štípek (87. O. Ševčík), Vávra (46. Kopřiva), Selnar – Červenka. Trenér: František Šturma

Prostějov: Bréda – Střeštík (71. Kroupa), Janíček, Schuster, Pernackyj – Biolek, Lutonský, Koudelka, Pašek – Píchal (81. Rolinc), Šteigl (51. Kotouč). Trenér: Oldřich Machala