Před reprezentační pauzou se tak Prostějov v tabulce posunul na vynikající šesté místo.

Hanáci mají jako nováček soutěže už dvanáct bodů a patří tak mezi největší překvapení prvních sedmi kol FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Před sezonou bychom těch dvanáct bodů určitě brali. Ale jsme pokorní, víme, že za tím je hodně práce. Pokud budeme nadále pracovat, tak ty výsledky budou. Ale pokud bychom slevili, tak vždycky přijde útlum,“ varuje kouč Oldřich Machala.

Ten se v neděli vrátil na místo, kde v minulosti působil. Na angažmá ve Znojmě však nemá dobré vzpomínky.

„Tím, že jsem tu působil, mám z vítězství dvojnásobnou radost. K tomu angažmá se už vracet nechci. Neměl jsem do toho tehdy jít. Jsem dnes hlavně rád, že jsme vyhráli po dobrém výkonu,“ konstatoval prostějovský kouč.

Ten o přestávce zvýšil v kabině hlas, aby nabudil své svěřence k odvážnějšímu výkonu v ofenzivě.

„První poločas z naší strany dopředu moc dobrý nebyl. Sice jsme dobře bránili, ale v ofenzivě to nebylo ono. V kabině jsme si k tomu něco řekli, spíš to bylo takové motivační. Druhý poločas už od nás byl herní, ovládli jsme střed hřiště a Koudy navíc dal nádherný gól,“ radoval se Machala.

Rozhodující branka celého duelu přišla v 61. minutě. Záložník Koudelka prošel domácí obranou a sám před brankářem nezaváhal.

„Ve druhém poločase jsme hráli v obranné i útočné fázi velmi dobře. Byli jsme přesní ve finální fázi a měli jsme šance. I když jsme dali jen jeden gól, myslím, že to bylo zasloužené,“ nepochyboval trenér hostů.

Druhá výhra v řadě by podle něj měla mužstvu dodat dobrou náladu do dvoutýdenní reprezentační přestávky. Po ní pak Prostějov nastoupí doma proti dalšímu překvapení letošní sezony Ústí nad Labem, které senzačně celou tabulku vede.

„Ty tři body nám velmi pomůžou. Pak máme těžké utkání proti Ústí, které jsem viděl hrát se Zbrojovkou. A musím říct, že to je velmi dobré mužstvo,“ uvědomuje si Machala.

Karel Kroupa
Návrat kapitána. Ještě nejsem v top formě, přiznává Karel Kroupa

1. SC Znojmo FK - 1. SK Prostějov 0:1 (0:0)

Branky: 61. Koudelka. Rozhodčí: Vojkovský – Kotalík, Mojžíš. ŽK: Koudelka, Slaninka, Šteigl. Diváci: 321.
Znojmo: Buček – Cihlář, Čereda, Dramé, Helísek – Kučera, Lacko (83. Ambrozek), Beganovič – Mudra, Teplý (69. Ordoš), Štrombach (69. St. Hillaire). Trenér: Leoš Kalvoda.
Prostějov: Bréda - Biolek, Schuster, Pernackyj, Slaninka - Koudelka (80. Hapal), Polák, Žikol (90+1. Fládr), Pančochář, Píchal (63. Šteigl) - Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.