„Přes zimu Lanžhot posílil, překopal mužstvo, vytvořil mu podmínky, kterým nemůžeme konkurovat. Na hřišti to bylo poznat,“a doplnil Sobek.

Své mužstvo ale nijak nehanil.

„Dokázali jsme hrát celkem aktivně, dostávali jsme se do náznaků, do předfinální fáze, ale koncovka nám chyběla. Domácí podobné situace dokázali vyřešit kvalitněji,“ řekl.

Trenér HFK Olomouc Jaromír Lukášek
HFK přejel na úvod jara Vsetín. Kouče však mrzela dvě zranění

Dvě branky inkasovali Novosadští v první půli a postaral se o ně útočník Dovhanyuk, jedna z četných zimních posil. Po přestávce se pak trefil krásně z dálky Simandl.

„Pak už bylo po zápase. Musím říct, že domácí na mě udělali opravdu dojem. Působili spíš jako třetiligové mužstvo. Čas ukáže, jestli nakonec nebudou v divizi ještě útočit i na čelní příčky,“ dodal Sobek, který se těší, že v příštím kole už bude moct využít duo Šuba, Ďuriček, které mu v Lanžhotě chybělo. Jestli bude k dispozici i zraněný pilíř obrany Rus, je zatím nejisté.

„Má svalové zranění, tak uvidíme, co to v týdnu udělá,“ doufá kouč v pozitivní vývoj.

Jeho svěřence v příštím kole čeká doma další těžký sok – druhý tým tabulky Rosice. „Los nám start do jara neulehčil, ale strach nemáme, budeme bojovat,“ je si jistý Sobek.

Lanžhot – Nové Sady 3:0 (2:0)

Branky: 14. a 33. Dovhanyuk, 55. Simandl. Rozhodčí: Žurovec – Macrineanu, Galář. ŽK: Mikúšek, Krejčíř – Richter, Škoda, Zbořil. Diváci: 485.

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Krátký, Popelka – Spurný, Škoda, Žďánský, Andreev, Novotný – Richter, Schlimbach. Trenér: Rostislav Sobek.