Navštívit nás přijely tři dívky a jeden mladý muž - Wilda z Indonésie, Nastya z Ukrajiny a Cristal z Jižní Korey a trojici dívek pak doplnil Brady z Indie. O každého z nich se mimo vyučování starali naši studenti, kteří poskytli nejen ubytování, ale využili jejich návštěvu k navázání mezinárodního přátelství a také ke zlepšení svých jazykových dovedností.

Zahraniční studenti se navíc zapojovali po celý týden do přípravy výuky a v různých předmětech přispívali svými prezentacemi či rozhovory, čímž výuku náležitě zpestřili. Jejich přínos byl pro naše "domácí" studenty obrovský, jelikož jakékoliv setkání se s anglicky hovořícími zástupci, je vždy tou nejlepší "školou života". Po ukončení vyučování měli naši i zahraniční studenti naplánovaný další program. Buďto společně zašli posedět do kavárny nebo navštívili historické centrum Olomouce.

Během posledního dne si pak zahraniční studenti připravili program, kterým se s námi rozloučili. Jejich pobyt na naší škole byl pro všechny velkým přínosem a inspirací a my doufáme, že tento projekt nebyl rozhodně posledním.

Autorka: Lenka Pospíšilová