„Letošní ročník festivalu navazuje na ten loňský, kdy si dramaturgie dala jednoznačný cíl: zaměřit se na ty umělce, kteří kultivují i baví lidi s neobyčejným zápalem, pro které je kontakt s publikem stále důležitý a ani velká popularita nebo úspěšnost na sociálních sítích neutlumuje jejich zájem setkávat se s diváky a posluchači napřímo. Proto zveme Poletíme?, Th!s s Vojtou Kotkem, Trochu klidu, Minami a Light & Love,“ říká dramaturg Domu kultury Šumperk Ondřej Procházka.

Snahou produkce domu kultury je postupně krok za krokem budovat letní festival, který se bude odlišovat od jiných letních akcí v regionu.

„Chceme nabízet zajímavý program a dávat šanci místním kapelám. Účinkující se budou střídat na dvou pódiích. Budeme rádi, když nám zázemí pomohou vytvářet místní restauratéři a kavárníci a budeme doufat, že lidé se na ŠPEK na vzduchu budou každý rok vracet díky skvělé atmosféře,“ dodává jednatelka domu kultury Hana Písková.

ŠPEK na vzduchu je naplánován v Pavlínině dvoře na 24. června. Zvýhodněné vstupenky za 250 korun budou k mání v pokladně Domu kultury Šumperk do konce března, od 1. dubna se cena zvýší na 320 korun.

Hana Písková,
Dům kultury Šumperk