Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě. Cílem je prezentace pestré škály prostředků, kterými disponuje Česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti. Motto akce pro širokou veřejnost je všeříkající: „Naše bezpečnost není samozřejmost a bez bezpečnosti není prosperita."

Příprava na Dny NATO objektivem Jiřího Barana.Příprava na Dny NATO objektivem Jiřího Barana.Zdroj: Jiří Baran

Odjakživa je na akci bezplatný vstup, a to i přesto, že náklady na její realizaci neustále rostou. Hlavní program, který se odehrává na Letišti Leoše Janáčka Ostrava, se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů.

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky letos proběhnou o víkendu 18. a 19. září. Půjdete se také na tuto největší středoevropskou prohlídku svého typu podívat? Pokud ano, pošlete nám ochutnávku! Své fotografie, zážitky a popisek k nim můžete posílat na e-mail: tipy.morava@vlmedia.cz. My posléze vše uveřejníme ve fotogalerii na našem webu v rubrice Čtenář reportér i v tištěné podobě Deníku!