Cyklisté si vždy vyberou z různých stanovišť obcí mikroregionu Němčicko obec, kde obdrží letáček s mapkou a prvním razítkem a následně pokračují do ostatních vesnic. V předchozích ročnících závod vždy končil v předem určené obci, kde byla vždy uspořádaná kulturní akce pro všechny zúčastněné.

V letošním roce toto bicyklování Němčickem mělo opět štěstí na slunečné počasí, ale bohužel tento ročník byl ovlivněn koronavirovým omezení, a proto nebylo určeno zakončovací místo s kulturní vložkou. I tak to ale spoustu cyklistů neodradilo a bicyklování Němčickem se zúčastnili jednotlivci i rodiny s dětmi.

Na trati jste mohli potkat i zajímavé osobnosti například: sympatickou starostku obce Srbce, Janu Přecechtělovou nebo Stanislava Polčáka, předsedu Sdružení místních samospráv a současně europoslanece. Ten v rámci projektu Podpora živého venkova akci podpořil a obec Srbce byla výchozím bodem jeho návštěvy, kdy dále pokračoval i do dalších obcí.

Na jednom ze stanovišť, v Pavlovicích u Kojetína jste mohli ochutnat regionální produkty a také vynikající škvarkovou pomazánku s čerstvým chlebem. V Pivíně se zase občerstvit z pojízdné maringotky.

Samozřejmě na každém zastavení vás vždy uvítali místní pořadatelé a dodali vám dobrou náladu milým úsměvem. V zahradě v Mořicích jste se mohli potkat například s kandidátem na hejtmana za koalici Piráti a Starostové, Josefem Suchánkem společně se Zdeňkou Dvořákovou Kocourkovou.

Již nyní se určitě všichni účastníci akce Na bicyklech Němčickem těší na jubilejní 20. ročník.

Autor textu: Michal Frantík