Vím, Olomouc už tady jednou před časem byla. Příspěvek navazoval na ty předchozí a pojednával hlavně o rozáriu, parcích, botanické zahradě a květinové výzdobě v této královně moravských metropolí.

Zmiňoval však i architekturu města, jeho historii i současnost. Mnoho z nás rádo vzpomíná na studentský život, kterým je Olomouc především díky Univerzitě Palackého známá minimálně po celé naší zemi.

Toulky po městě Olomouc.
Olomouc a květiny, to není jen Flora. Vydejte se s námi na toulky srdcem Hané

Počet jejích absolventů by za dobu od jejího založení v roce 1573 mnohé z nás jistě překvapil. Většina z té spousty lidí, co Olomoucí prošla, studovala zde, pracovala a žila by jistě potvrdila, jak úžasné město to je. Olomouc je skutečně neobyčejně krásná a přitažlivá.

Počty návštěvníků tuzemských i zahraničních svědčí o oblíbenosti tohoto města na mapě cestovního ruchu u nás i za našimi hranicemi.

Město Hranice.
Hranice, město, kde žiju

Podobně jako v případě jiných měst i Olomouc nám skýtá v jednotlivých ročních obdobích a denních časech zajímavé a mnohdy překvapivé pohledy na budovy, ulice či náměstí. Stačí ji navštívit večer.

Za svitu pouličních lamp a neónů je zase jiná, než jak ji známe ve dne. Svoje nezaměnitelné kouzlo má také nedaleký Svatý kopeček.

Pojďte se tedy projít v tomto předvánočním čase známými místy. Třeba vás bude procházka prostřednictvím fotografií inspirovat ke skutečné návštěvě, při níž si můžete dát třeba grog nebo voňavý punč na zahřátí.

Atmosféra těchto míst je nejen večer kouzelná.

Karel Machyl

Podzimní říjnové svítání a mlha na Čelčickém rybníku.
PODÍVEJTE SE: Fantastická podívaná. Říjnové svítání a mlha na Čelčickém rybníku