Tanzánie je země na východním pobřeží střední Afriky, která může nabídnout opravdu mnoho. Hned několik míst z Tanzanie je zapsáno do seznamu UNESCO. Jde o Stone Town v Zanzibaru, kráter Ngorongoro a národní parky Sealous, Serengeti a Kilimandžáro. „Lze zde pozorovat i divokou zvěř jako jsou žirafy, sloni, lvi, levharti, gepardi, hyeny a také supi, čápi marabu a další mrchožrouti,“ popsal web www.goafrika.cz.

Cestovatelský web zaletsi.cz pak doplnil, že Tanzanie je opravdová, ryzí Afrika. „Je to masajská hudba protínaná řevem lvů a dusotem kopyt pakoňů, jsou to západy slunce nad savanou a tyrkysové vlny oceánu omývající ostrov Zanzibar,“ uvedl web.

Za hlavní atrakce pak lze považovat Národní park Serengeti, který je domovem afrických slonů, žiraf, zeber a nosorožců, ale také velkých šelem jako jsou lvi, gepardi a levharti. Dále je to  Ngorongoro, což je sopečný kráter a zároveň zásobárna pitné vody včetně hnízdiště růžových plameňáků. Velkou atrakcí je pak  Kilimandžáro – nejvyšší hora Afriky s výškou 5895 metrů nad mořem. Vynechat nelze ani Viktoriino jezero – největší sladkovodní jezero v Africe rozprostírající se na hranicích Tanzanie, Keni a Ugandy s lodními exkurzemi scénickou krajinou.

Ilustrační snímek
Levná dovolená? Turecký oběd je za polovic, Češi ušetří také v Bulharsku

Právě na přírodní bohatství a jeho uchování se bude ohlížet soutěž Miss Jungle International, které se Sarah Horáková jako úspěšná kráska ze soutěže Miss České republiky zúčastní.

„Světová soutěž se zajímá především o životní prostřední, turismus a ochranu přírody. Na dívky bude čekat spousta workshopů ohledně enviromentálních problémů, znečištěných pláží a dalších negativních kulturních aspektech, které se dějí na území Tanzánie. Součástí hodnocení bude také vědomostní test na téma národních parků, safari a fauny, která žije v Tanzanské sjednocené republice,“ sdělila mluvčí soutěže Miss České republiky Nikola Kokyová. Doplnila, že ani v Tanzanii nebude chybět oblíbená promenáda v plavkách a představení národního kostýmu.

Poměrně náročná cesta Sarah započne soustředěním na ostrově Zanzibar, kde se budou modelky připravovat na finálový večer, natáčet medailonky a fotit profilové fotografie. Čeká je však i nezapomenutelný zážitek, kdy organizátoři letošní rok připravili plavání s delfíny a nádherný hotel přímo u pláže, který nabízí křišťálově modré moře.

„Sarah se však bude muset soustředit i na svůj národní kostým - tradiční velkopavlovický kroj), chůzi po mole na vysokých podpatcích a vědomostní otázky, které by mohla dostat od moderátora na finálovém večeru. Nácviky na společné choreografie proběhnou ve městě Arusha s místními návrháři a choreografy,“ dodala Kokyová.