„Na světě už je i studie. Pokud vše dobře dopadne, budeme letos žádat Ministerstvo pro místní rozvoj o dotaci," prozradil starosta města Ladislav Hynek s tím, že v té době už musí být projekt i přípravy na investici hotové.

Sídliště se v současné době potýká například s nízkým počtem parkovacích míst. V okolních ulicích jich navíc k nalezení je jen málo. I tyto starosti místních by podle místostarosty Františka Horáka měly být po regeneraci sídliště minulostí.

„Samozřejmě plánujeme opravit stávající parkovací místa, ale také přidělat nová. Jejich počet je nedostačující," sdělil Deníku.

Pouze parkování se však v lokalitě nezmění. „Budou se rekonstruovat chodníky, přibude zeleně. Počítáme také s herními prvky pro děti i posilovacími stroji pro starší obyvatele," dodal místostarosta.

Ne všichni obyvatelé Kostelce jsou však z vyhlídky na upravené sídliště nadšení. Jedním z nich je také paní Jarmila, která uvedla i své příjmení, které si však nepřála zveřejnit.

„Moc o revitalizaci nevím, zároveň se mi ale moc nelíbí. A to hlavně kvůli dětem. Mají mít nějaké nové hřiště u hospody. Já si tedy myslím, že by se hlavně město mělo postarat o to, aby bylo kde parkovat," sdělila.

Revitalizace větších částí měst na Prostějovsku v posledních letech nabraly na obrátkách. Němčice nad Hanou mají aktuálně dokončené náměstí, loni pak skončila rekonstrukce sídliště, které má nyní nové chodníky, vozovky či zeleň. V Plumlově loni taktéž skončila regenerace, tentokrát se dostalo na náměstí. Ve stejném roce skončila také úprava kosteleckého náměstí, kde se lidé dočkali i altánu či kašny. Koničané si naopak na opravené náměstí musí teprve počkat.